Lenovo
Hardware · Notebook-Netbook

Lenovo ThinkPad 11e serija računara

Kompanija Lenovo je danas najavila najnoviju seriju ThinkPad 11e. Modeli iz ove serije su dostupni kao tradicionalni laptop ili kao Lenovo inovativni YOGA multimod sa četiri legendarna modaliteta – Laptop, Stand, Tent i Tablet. Dizajnirana sa namerom da zadovolji potrebe školskih upravnika, edukatora i učenika u učionicama osnovnih i srednjih škola, serija ThinkPad 11e sa operativnim sistemom Windows pruža ojačane uređaje od poverenja što je karakteristično za prozvode brenda Think. Za još bolje korisničko iskustvo, serija ThinkPad 11e je dostupna sa opcijom ActivePen tehnologije koja precizno imitira pisanje na papiru.

ActivePen pruža poznatost i lakoću korišćenja olovke i papira u digitalnom okruženju. Poboljšana tačnost olovke i osetljivost na pritisak dovodi do prirodnijeg osećaja, a tasteri omogućavaju lak pristup često korišćenim naredbama. Uz Education Software pripremljen sa kompanijom Intel, koji nudi alate i aplikacije napravljene za bolje iskustvo učenja u 21. veku, serija ThinkPad 11e sada dolazi sa softverima Lenovo WRITEit i REACHit, što poboljšava saradnju i produktivnost za učenike i edukatore. Moćna kombinacija inovativnog hardvera i softvera će učiniti da hvatanje beležaka, slanje domaćih zadataka i grupni rad budu lakši i za učenike i za nastavike, što će rezultovati produktivnijim iskustvom učenja u i van učionice.

Poznato je da učenicima ispadaju laptopovi, da ih bacaju po rančevima i prosipaju najrazličitije tečnosti po njima. Srećom, ThinkPad laptopovi su poznati po tome što su prošli testove mučenja i serija ThinkPad 11e nije ni po čemu drugačija. Kombinovanjem MilSpec standarda sa 11 test-metoda i 19 procedura uključujući otpornost na povećani nivo peska i prašine, na ekstremne varijacije u temperaturi, na vlažnost i mehanički šok, poslednji modeli ThinkPad 11e serije dizajnirani su imajući u vidu svakodnevne aktivnosti u učionici.

Unapređen ThinkPad YOGA 11e i ThinkPad 11e mogu da praktično dupliraju sveukupne performanse sa procesorima do 5. generacije Intel® Core™ napravljenih posebno za tanke i lagane uređaje. Takođe će se naći u ponudi ThinkPad 11e sa AMD procesorima. Debljine manje od inča i težine od 1,5kg, serija ThinkPad 11e je savršena za korišćenje u pokretu bez kašnjenja na početak časa. HD displej omogućava dodatnu pogodnost kristalno čistog korišćenja računara sa ultra-prenosivim ramom od 11,6 inča. ThinkPad YOGA 11e takođe ima Corning® Gorilla® Glass 3 koji štiti često korišćen ekran osetljiv na dodir u deset tačaka.

 

Posebne opcije su dostupne kako, bi se izašlo u susret posebnim potrebama obrazovnih institucija. Među njima su opciono sredstvo za označavanje, BIOS modifikacije, graviranje laserom i prilagodljivo snimanje. Takođe, Lanschool softversko rešenje za monitoring u školama iz kompanije Stoneware omogućava učiteljima da u smanjenim slikama prate rad svojih učenika, isprazne njihov ekran kako bi im privukli pažnju, pošalju sadržaj na svaki monitor, pokažu važne veštine ili čak organizuju glasanje.

Leave a Reply