Hardware · Notebook-Netbook

Lenovo ThinkPad i BlackBerry ostvaruju novi nivo povezivanja

BlackBerry BoldKompanije Lenovo i Research In Motion (RIM) objavile su da će sarađivati na promociji novih prenosnih rešenja Lenova. Rešenja će pomoći poslovnim korisnicima koji su neprestano u pokretu da unaprede svoj računarsko i komunikacijsko iskustvo putem snažnije integracije između prenosnih računara Lenovo ThinkPad i pametnih telefona BlackBerry

Povezivanjem opsežnih istraživačkih i razvojnih mogućnosti kompanije Lenovo na svetskom nivou te njene proizvodne snage u području prenosnih računara sa iskustvom kompanije RIM na području pametnih telefona i bežičnih rešenja, Lenovo planira da razvije i isporučuje spektar novih vodećih rešenja i tehnologija u industriji koja će pomoći profesionalcima da svoje poslove na putu obavljaju još efikasnije.

Lenovo Constant Connect, prvo je rešenje koje je razvio Lenovo, a povezivaće snagu rešenja BlackBerryja i prenosnih računara Lenovo ThinkPad kako bi pružili neprikosnoveno korisničko iskustvo za fleksibilan pristup poslovnoj elektronskoj pošti u stvarnom vremenu. Lenovo Constant Connect omogućiće primanje poslovne elektronske pošte na korisnikov BlackBerry koja će putem tehnologije Bluetooth automatski biti sinhronizovan na korisnikov prenosni računar ThinkPad serije – čak i u slučaju kada je ThinkPad ugašen – bez potrebe da korisnik preduzme bili kakve druge korake.

Ovakav nivo integracije i dostupnosti veoma unapređuje pristup elektronskoj pošti na prenosnim računarima serije Lenovo ThinkPad svuda  gde BlackBerry ima dostupnost povezivanja. Uz dodatak veće fleksibilnosti i pogodnosti, isto tako može i da smanji potrebu za korišćenjem računara kod fee-based Wi-Fi mreža. Očekuje se da će Lenovo Constant Connect biti dostupan putem Lenova i njegovih poslovnih partnera u drugom kvartalu ove godine na tržištu SAD-a, a kasnije tokom 2009. godine i na drugim tržištima širom sveta.

Leave a Reply