Hardware

Lenovo završava proces integracije poslovanja kompanije IBM sa x86 serverima u Srbiji

Kompanije Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) i IBM (NYSE: IBM) najavile su danas da su uspešno zaključile saradnju u Srbiji i završile proces prelaska zaposlenih iz sektora kompanije IBM sa x86 serverima u Lenovo.

 

Kompanija Lenovo je završila početno zatvaranje akvizicije poslovanja kompanije IBM sa x86 serverima na svetskom nivou 1. oktobra 2014. Zbog velikog broja država i procesa uključenih u region EMEA, kompanija je najavila da će zaposleni i poslovni procesi u ovom regionu biti preneti u Lenovo tokom sledećih nekoliko meseci kako bi bila obezbeđena glatka integracija.

 

Sa integracijom x86, Lenovo dobija prvoklasno poslovanje koje proširuje mogućnosti kompanije u oblasti hardvera i usluga za preduzeća, i biva pozicioniran kao ključni igrač na tržištu servera. Kombinovanjem dosega na svetskom tržištu, efikasnosti i operativne izvrsnosti kompanije Lenovo sa legendardnim kvalitetom, inovacijama i uslugama kompanije IBM, Lenovo će imati prednost da ostvari profitablian rast i postane tržišni lider.

 

„Zadovoljni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu timu kompanije IBM x86 koji se pridružuje kompaniji Lenovo u Srbiji. Naši prioriteti su da omogućimo što lakši prelaz za klijente i partnere, dok ubrzavamo poslovanje sa serverima. Imamo velike planove za poslovno tržište i cilj nam je da ponovimo uspeh koji smo imali sa računarima”, rekao je Jovan Glamočanin, direktor za Adriatik region.

 

„Mi smo blisko sarađivali tokom proteklih meseci kako bismo osigurali brz početak x86 poslovanja nakon završetka procesa u Srbiji, tako da smo spremni da se energično takmičimo za kupce u svakom sektoru sada kada smo postal jedan tim”, izjavila je Iris Džeba, izvršni direktor / Enterprise Business Group / EAST region / Lenovo EMEA.

 

Lenovo preuzima poslovanje kompanije IBM sa x86 serverima netaknuto i nastojaće da nastavi način rada kompanije IBM sa x86 serverima, obuhvatajući i Flex i x86 PureFlex integrisane sisteme. Lenovo će nastaviti sa inovacijama u ovim proizvodima. Kao što je prethodno navedeno, IBM će na zahtev Lenova nastaviti da pruža uslugu održavanja za duži vremenski period, tako da će kupci iskusiti lagan prelaz bez promene njihove podrške za održavanje.

 

Lenovo i IBM su uspostavili strateški savez u kojem će Lenovo služiti kao proizvođač originalne opreme za IBM i preprodavati odabrane softverske i storage proizvode iz portfolija IBM-a, industrijskog lidera u ovoj oblasti. Ovaj strateški savez znači da Lenovo sada može ponuditi ove proizvode kao deo sveobuhvatnijeg IT rešenja, što mu omogućava da podrži veći spektar potreba korisnika u data centrima.

 

 

Leave a Reply