Hardware

LG Athena Inverter V idealno resenje za hladne dane

Athena Inverter V klima uređaj povećava uštedu energije za čak 80 odsto u poređenju sa konvencionalnim električnim grejalicama

Novi LG Athena Inverter V klima uređaji, koji imaju opciju grejanja prostorija kada je spoljašnja temperatura i do -15 °C, dostupne su ove jeseni na tržištu Srbije. Toplotna pumpa Athena Inverter V uređaja obezbeđuje optimalno grejanje u toku hladnih dana uz veću energetsku efikasnost i uštedu električne energije. Athena Inverter V koristi napredne ekološke tehnologije i predstavlja idealno rešenje za smanjenje računa za električnu energiju ove sezone.

Novi Athena Inverter V klima uređaj povećava uštedu energije do čak 80 odsto u poređenju sa konvencionalnim električnim grejalicama i ostalim grejnim telima koja koriste električnu energiju. Koeficijent korisnog dejstva (COP = Coefficient of performance) ovog uređaja iznosi čak 5.6, što je u značajnoj meri iznad koeficijenta koji imaju konvencionalne toplotne pumpe. To znači da Athena Inverter V proizvodi više toplotne energije u odnosu u istu uloženu električnu energiju. Na primer, ovaj uređaj može proizvesti istu količinu toplotne energije kao četiri konvencionalne električne grejalice koristeći samo 20 odsto električne energije koju one potroše.

„Očekujemo da ove sezone Athena Inverter V bude jedno od glavnih rešenja za naše korisnike kada je u pitanje grejanje”, rekao je Jae Won Yu, direktor poslovne jedinice za klimatizaciju i energetska rešenja u okviru kompanije LG Electronics Magyar Kft. „Evropski korisnici generalno pokazuju visok nivo ekološke svesti, ali u isto vreme u uslovima ekonomske krize svi tražimo načine da smanjimo troškove. Ukoliko na ovo dodamo i hladnu zimu koja nas očekuje, Athena Inverter V će pretstavljati logičan izbor za mnoge.”

Pored smanjenja troškova i brojnih ekoloških karakteristika, Athena Inverter V klima uređaji imaju mogućnost zagrejavanja prostorije u znatno kraćem roku i to čak 6,3 puta brže u odnosu na prethodne modele.

Poboljšane tehnološke karakteristike modela Athena Inverter V omogućile su da je ovaj uređaj neverovatno tih, proizvodeći zvuk od samo 17db, što čini život kod kuće mirnijim i prijatnijim. Novi LG Athena Inverter V opremljen je i najnovijom Plasmaster tehnologijom, koja uz pomoć inovativnih honeycomb vazdušnih filtera velikoj meri poboljšava prečišćavanje vazduha, eliminišući razne viruse, a otklanjajući i neprijatne mirise.

Kompanija LG Electronics obezbedila je i punu trogodišnju garanciju za sve kupce klima uređaja.

Leave a Reply