Hardware

LG broj 1 u prodaji kućnih bioskopa na tržištu Srbije

LG drži vodeću poziciju na tržištu u kategoriji kućnih bioskopa u tri države Centralne i Južne Evrope. LG je na prvom mestu kada je u pitanju broj prodatih proizvoda u Srbiji, prodajna vrednost u Mađarskoj, i u obe kategorije u Hrvatskoj.
Od svih država Centralne i Južne Evrope, potrošači iz Srbije su najverniji LG-ovim kućnim bioskopima, te je tako kompanija po broju prodatih proizvoda na kraju 2010. godine posedovala gotovo polovinu tržišta sa udelom od 47.5 %. LG drži vodeću poziciju na tržištu u Mađarskoj u pogledu prodajnih vrednosti kućnih bioskopa od sredine 2005. godine.

Na osnovu ankete koju su sproveli nezavisni istraživači tržišta, LG je imao udeo od 38.4% u sferi kućnih bioskopa u Mađarskoj u 2010. godini. U ovoj kategoriji, LG je premašio sva očekivanja i na Hrvatskom tržištu, budući da je uspeo da dostigne 45.2% tržišnog udela na kraju 2010. godine. Prošlu godinu je LG započeo udelom od 20% i postigao je povećanje od skoro 30% do kraja te godine.

“Ponosni smo na činjenicu da smo lideri na tržištu u pogledu prodaje kućnih bioskopa u Srbiji. Ovakav rezultat jasno potvrđuje našu filozofiju razvoja koja je isključivo okrenuta mušterijama. Po pitanju kategorije kućnih bioskopa, može se primetiti konstantan rast indeksa prodaje ne samo u Srbiji, već i u Mađarskoj i Hrvatskoj. Cilj kompanije LG Electronics je da održi i poveća svoj udeo na tržištu u ovom regionu i po prodajnoj vrednosti i po broju prodatih proizvoda.“ – izjavio je Branislav Jordanov, marketing koordinator predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji.

Leave a Reply