Hardware

LG electronics osvojio Red Dot i iF dizajn priznanja

Četrnaest ovogodišnjih proizvoda kompanije LG Electronics nagrađeni su Red Dot nagradom za izvanredan dizajn. U konkurenciji od preko 4.500 proizvoda 1.800 proizvođača iz 60 zemalja, nezavisni tridesetočlani žiri dodelio je LG proizvodima 12 Red Dot nagrada za dizajn, kao i dva posebna priznanja.

Pored ovog uspeha, LG proizvodi su među 2.932 proizvoda različitih kompanija, odneli i 14 iF nagrada za dizajn proizvoda za 2012. godinu. Među nagrađenim uređajima su LG Optimus 2.0 Android smart telefon – za jedinstveni dizajn korisničkog interfejsa, kao i specijalno ekološki dizajniran MAHJET štampač.

„Filozofija kompanije LG je da svaki proizvod bude napravljen po meri korisnika“ izjavio je Kun-pyo Lee, direktor centra za korporativni dizаjn kompаnije LG Electronics. „Naš cilj je dizajn koji će biti funkcionalan, ali istovremeno izazvati i emotivnu reakciju korisnika.“

Među nagrađenim proizvodima su i LM9600 CINEMA 3D Smart TV, Magic Remote, LG Styler kao i posebna linija frižidera proizvedenih za evropsko tržište.

LM9600: Cinema 3D Smart TV

Novi LM9600 je na čelu nove linije CINEMA 3D Smart televizora u 2012 godini. Pored nove 3D tehnologije i poboljšane Smart TV funkcije, LM9600 ima poseban LG Cinema Screen dizajn, zahvaljujući kojem podseća na veliko bioskopsko platno i omogućava bioskopsko 3D iskustvo. Uz gotovo nevidljiv okvir i jedinstven dizajn, LM9600 se uklapa u svaki enterijer.

Magic Remote

Novi ergonomski dizajniran LG Magic Remote omogućuje jednostavniju upotrebu i veću udobnost za korisnike. Ovaj novi model ima nove kontrolne funkcije, kao što su Voice Recognition, Wheel, Magic Gesture iPointing. One su zamenile konvencionalne tastere setom modernizovanih opcija, omogućujući korisnicima jednostavnu kontrolu Cinema 3D Smart TV-a.

LG Styler

LG Styler za čuvanje i negu odeće ima moderan dizajn koji se uklapa u svaki enterijer. Osnovne kontrole se prikazuju na touch screen displeju na prednjem panelu koji poseduje blago osvetljenje. Ovaj uređaj koristi paru kako bi izravnao i uklonio neprijatne mirise iz vaše odeće. Zahvaljujući posebnom izboru diskretnih mirisa čini da je vaša odeća uvek uredna i sveža. LG Styler je idealno rešenje za održavanje vaše odeće.

Kombinovani frižider za evropsko tržište

LG moderno i elegantno dizajniran frižider sa zamrzivačem velikog kapaciteta poseduje i Slim Water Dispenser, zahvaljujući kojima je ovaj uređaj i funkcionalan i lep. Jedinstveni Zero Clearance dizajn omogućuje da se vrata frižidera mogu otvoriti pod uglom od punih 90 stepeni. Ovi uređaji su takođe i energetski efikasni, najviše zahvaljujući svojoj Linear Compressor tehnologiji.

Leave a Reply