Hardware

LG Electronics sponzor Formula 1 Lotus Racing tima

LG Electronics, globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, podržaće Lotus Racing tim u njihovoj prvoj takmičarskoj godini na „FIA Formula One World Championship” šampionatu.

Kompanija LG je globalni i tehnološki partner Formule 1™, a postaće i zvanični tehnološki dobavljač Lotus Racing tima kroz snabdevanje proizvodima kako na samoj stazi, tako i u fabrici.

Na šampionatu 2010, Lotus Racing tim nastupio je kao jedan od tri nova tima i od samog početka nametnuo se kao vodeći u odnosu na preostale nove timove. Lotus Racing tim je na tri, od ukupno četiri trke ove sezone, na cilj stigao pre svojih rivala.

Toni Fernandez (Tony Fernandes), direktor Lotus Racing tima, izrazio je zadovoljstvo i kompaniji LG Electronics poželeo dobrodošlicu u tim rečima: „LG Electronics je svetski poznat brend i lider u svojoj industriji, i zaista je sjajno poželeti mu dobrodošlicu u Lotus Racing porodicu. LG već nekoliko godina podržava Formulu 1™, i ovo je samo dokaz našeg uspeha u kratkom vremenskom periodu jer LG želi da proširi svoju saradnju sa Formulom 1™ i radi zajedno sa nama, zbog čega smo prezadovoljni. Kako naš tim raste, tako za nas interesovanje pokazuju neke od najboljih svetskih kompanija među kojima je svakako LG, i sa njihovom podrškom bićemo bliže ostvarenju našeg cilja da budemo što bolje rangirani u šampionatu.”

Novo partnerstvo je nastavak kontinuiranog ulaganja kompanije LG u unapređenje uspešnosti Formule 1™, kroz saradnju sa timovima i organizacijama koje će imati najviše koristi od takve podrške, što se moglo videti na početku sezone kroz partnerstvo sa kompanijom Kozvort (Cosworth), koja obezbeđuje motore za nekoliko timova koji učestvuju u prvenstvu.

Endru Baret (Andrew Barret), potpredsednik odseka za globalna sponzorstva kompanije LG, rekao je: „Izuzetno nam je drago da našu tehnologiju koristi tim koji ne samo da se takmiči u šampionatu, već se za kratko vreme pozicionirao kao najbolji među novim timovima. Ono što karakteriše Lotus brend je stil i tehnologija, što ga čini savršenim partnerom za kompaniju LG. Život je lep (Life’s Good) kada tehnologija pomaže pri ostvarenja ambicija, a mi smo veoma zadovoljni što imamo priliku da odigramo ulogu u uspehu tima na ‚FIA Formula One World Champioship’ šampionatu”, dodao je Baret.

Leave a Reply