Hardware

LG nastavlja da pruža pomoć ugroženima od poplava

U akciji kompanije LG i Crvenog krsta Srbije instaliran punkt sa veš mašinama i donirani kućni uređaji.

U okviru nastavka akcije pomoći građanima koji su pretrpeli štetu od poplava, kompanija LG Electronics obezbedila je veš mašine za punkt u Vladimircima i u narednom periodu doniraće 100 kućnih uređaja za 100 porodica iz Obrenovca i Šida. Čitava aktivnost sprovedena je u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, koji je evidentirao potrebe i donacije strateški uputio na mesta gde su najpotrebnije.

Kućni uređaji koji uključuju frižidere i usisivače, biće uručeni porodicama u narednim nedeljama, dok je 5 veš mašina instalirano pri organizaciji Crvenog krsta u Vladimircima. Stanovnici okolnih mesta koji su su pretrpeli štetu od poplava imaće mogućnost da koriste mašine, koje će nakon toga ostati u trajnom vlasništvu Crvenog krsta.

„Naša želja bila je da pružimo sveobuhvatnu pomoć pa smo tako sredinom jula počeli sa besplatnim servisiranjem uređaja, a u saradnji sa Crvenim krstom Srbije ovog puta odredili mesta gde je bila neophodna donacija. Želimo da onima koji su pretrpeli štetu od poplava omogućimo da što pre otklone posledice i nastave da žive što je kvalitetnije moguće“, izjavio je Predrag Todorović, direktor predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji.
Svoju logističku podršku donaciji, kao partner LG-ja, pružila je i kompanija PiN Computers, koja je omogućila da uređaji budu dopremljeni do lokalnih organizacija Crvenog krsta. Kompanija LG je za ugrožene od poplava već obezbedila pomoć u vidu besplatne popravke uređaja oštećenih tokom majskih nepogoda za građane Obrenovca, Krupnja, Loznice, Svilajnca, Ćuprije, Paraćina, Vladimiraca i Šida.

Leave a Reply