Hardware · TV-Monitori

LG osvojio tri EISA nagrade

LG Electronics (LG) osvojio je tri nagrade u prestižnom EISA 2010 Awards programu (European Imaging and Sound Associations – Evropsko udruženje za grafiku i zvuk). EISA nagrade su visoko cenjene budući da žiri – sastavljen od urednika publikacija u okviru udruženja –bazira svoje ocene na sopstvenim rigoroznim testiranjima i analizama proizvoda.

Kompaniji LG pripale su nagrade „European Best Value LCD-TV 2010-2011” za LED LCD televizor LG 42LE5300, „European HT Compact System 2010-2011” za LG HB45E kućni bioskop i „European Green Mobile Phone 2010-2011” za njen najbolje prodavani mobilni telefon LG GD510 “Pop”. LG je već drugu godinu zaredom nagrađen priznanjima “Best Value LCD TV” i “Green Mobile Phone”.

Dr. Woo Paik, predsednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics, izjavio je: “Veoma nam je drago što su nam dodeljene nagrade EISA udruženja, a naročito priznanja “Green Mobile” i “Best Value LCD TV” koja osvajamo po drugi put.

Ove nagrade dodatno ukazuju na posvećenost kompanije LG u pružanju elektronike visokog kvaliteta svojim potrošačima – dizajnirane da isporuči sjajne performanse uz smanjenu potrošnju energije, kao doprinos našoj ekološkoj strategiji, a nudeći pritom veliku vrednost.”

LG 42LE5300 (Best Value LCD TV 2010-2011)

Ovaj ultra tanak, Full HD LED LCD televizor pruža sjajan kvalitet slike uz rezoluciju od 1080p, funkciju TruMotion 100Hz i USB konekciju koja omogućava korisnicima povezivanje sa drugim uređajima, uključujući laptop i PC računare. Takođe je visoko energetski efikasan, jer omogućava manju potrošnju struje u poređenju sa standardnim LCD televizorima iste veličine.

EISA je nagradila ovaj proizvod jer njegov visok kvalitet „čini da LG 42LE5300 nudi veliku vrednost za uložen novac, posebno uzimajući u obzir listu dodatih vrednosti kao i opcije povezivanja”.

LG HB45E (Home Theatre Compact System 2010 – 2011)

Ovaj kompaktni kućni bioskop donosi sjajan kvalitet slike, sa do 400W snage audio izlaza, dok pušta i Blu-ray i DVD format putem 2.1 surround sistema zvuka.

Sudije EISA udruženja su dodelile kompaniji LG ovu nagradu zbog toga što „svojim tankim i stilizovanim kućnim bioskopom HB45E, LG postavlja reper za dobar zvuk u malom uređaju i raznovrsnost”.

LG Pop (LG GD510) (Green Mobile Phone 2010 – 2011)

Jedan od najmanjih telefona sa 3–inčnim full touch-screen ekranom, sa interfejsom lakim za korišćenje, internet pretraživačem i brzim pristupom društvenim mrežama, kao i mnoštvom drugih funkcija – nije iznenađenje da se LG Pop (LG GD510) pokazao kao LG-jev najbolje prodavani proizvod.

Sudije EISA udruženja su ga proglasile pobednikom „zbog njegove kompaktne veličine, male težine, efikasnog pakovanja i male potrošnje energije. Kada je u pitanju korišćenje materijala kao što su zlato, paladijum, bakar i srebro, prema analizama kompanije SIMS Recycling, LG Pop (LG GD510) lako nadmašuje konkurenciju. Očigledno je da i kada je u pitanju ekologija nije neophodno praviti kompromise oko lepote i dostupnosti informacijama.’

EISA je jedinstveno udruženje 50 stručnih časopisa iz 19 evropskih zemalja. U junu svake godine, glavni i odgovorni urednici svih EISA magazina sastaju se da odluče koji proizvodi analizirani u njihovim publikacijama tokom protekle godine zaslužuju ovu prestižnu EISA nagradu. Šest kategorija u kojima se dodeljuju nagrade su: zvuk, video, kućni bioskop, fotografija, elektronika za automobile i mobilni telefoni.

Leave a Reply