Hardware

LG planira dvostruki rast prodaje kućnih uređaja u 2012

Kompanija LG Electronics najavila je da glavnu strategiju za 2012. godinu predstavlja dodatno jačanje poslovne jedinice za proizvodnju kućnih aparata, kako bi do 2014. godine dostigla lidersku poziciju u ovoj oblasti. Uprkos ekonomskoj krizi, LG Electronics ima za cilj da postigne dvostruki rast prodaje kućnih aparata u ovoj godini.

Na ovogodišnjem Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, LG Electronics je predstavio unapređenu Smart ThinQ™ tehnologiju, koja čini da kućni aparati značajno štede električnu energiju, ali i vreme i napor koji se ulažu pri obavljanju kućnih poslova.

Smart Manager aplikacija na ekranu na vratima frižidera pokazuje rok trajanja, količinu i nutricionistička svojstva namirnica koje se nalaze u frižideru, a korisnici mogu čak i putem smart telefona proveriti šta im od namirnica nedostaje dok se, na primer, nalaze u kupovini. Predstavljena je i Health Manager funkcija, koja nudi detaljan plan ishrane u zavisnosti od profila porodice i njihovih zdravstvenih karakteristika, kao i Smart Shopping opcija, koja pruža mogućnost online kupovine namirnica direktno sa LCD ekrana frižidera.

Kompanija LG Electronics će i dalje nastaviti sa unapređivanjem svoje Premium linije kućnih aparata, pre svega veš mašina sa Direct Drive™ sistemom, kao i energetsko-efikasnih frižidera velikog kapaciteta koji su opremljeni Linear Compressor tehnologijom. Očekuje sa da proizvodnja frižidera, treću godinu za redom, dostigne broj od 10 miliona jedinica.

Leave a Reply