Hardware

LG predstavlja novu seriju premijum monitora na CES 2014

Na međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES), koji će se održati od 7. do 14. januara 2014. godine, kompanija LG Electronics (LG) predstaviće novi model UM95 21:9 UltraWide IPS monitora od 34 inča. Takođe dostupan u verziji od 29 inča, UM95 pružaće neverovatnu jasnoću slike zahvaljujući UltraWide QHD displeju u rezoluciji od 3440 x 1440 piksela. Pored ovog modela, kompanija LG je za ovu prestižnu manifestaciju još nekoliko uzbudljivih uređaja iz IPS 21:9 UltraWide serije.

Model UM65 biće dostupan u verziji od 25, 29 i 34 inča, dok će model UB65 pored dostupnosti u istim dimenzijama pružiti neverovatan pomak u ergonomskom dizajnu idealnom za radno okruženje. Svi posetioci ovog sajma imaće priliku da iskuse Real 4K ultra HD rezoluciju sa novim modelom 31MU95, kao i najnoviji ColorPrime model 27MB85.

lg monitori

„LG IPS 21:9 UltraWide serija je načelno razvijena kao serija monitora namenjena korisniku kako bi se poboljšalo celokupno korisničko iskustvo, bilo da je u pitanju igranje ili posao,“ rekao je Hyuong-sei Park, načelnik jedinice za IT Business u okviru kompanije LG Electronics.

Zamišljen da isporuči nenadmašan doživljaj kućne zabave, model UM95 podržava različite napredne mogućnosti povezivanja, uključujući i Thunderbolt™ 2 interfejs. Thunderbolt™ 2 je revolucionarna tehnologija za povezivanja uređaja koja istovremeno podržava ekrane visoke rezolucije i uređaje prenosa podataka visokih performansi kroz jedan kompaktan port. Zahvaljujući Thunderbolt™ 2 tehnologiji, korisnici mogu uživati u brzinama čak i do 20Gbps, što omogućava gledanje i montiranje sadržaja u 4K ultra HD rezoluciji, istovremeno kopirajući podatke. Jedna od glavnih prednosti Thunderbolt™ 2 interfejsa je što koristi iste kablove i konektore za povezivanje sa ostalim uređajima koji podržavaju ovu tehnologiju. Na taj način, više UM95 monitora se jednostavno mogu povezati sa serverima i ostalim hardverom.

Model UM95 pruža superioran kvalitet ekrana koji će udovoljiti kako zaljubljenicima kompjuterskih igara i filmofilima, tako i profesionalcima. Pored podrške Thunderbolt™ 2 tehnologije, ovaj monitor takođe poseduje i True Color Finder softver za kalibraciju koji omogućava optimalni prikaz boje. Pored toga, UM95 je koncipiran tako da može reprodukovati čak i 99 odsto sRGB palete boja.

Nešto tanja i ekonomičnija, serija UM65 pruža više korisnih funkcija i izvanredan kvalitet slike. Zahvaljujući tri različite veličine ekrana, korisnici će moći da se odluče upravo za onaj model iz serije UM65 koji najviše odgovara njihovim potrebama. Opcija od 34 inča pozajmljuje Crystal Float koncept od premijum UM95 serije, dok model je od 29 inča više usmeren ka produktivnosti na radnom mestu. Uz jednostavno podešavanje koje omogućava optimalnu udobnost gledanja, ekran sada možete okretati čak i za 90 stepeni, što je pogotovo korisno kod grafičkog dizajna ili izdavaštva.

Real 4K Monitor

LG Real 4K (model 31MU95) monitor će takođe biti predstavljen na predstojećem CES sajmu. Ovaj IPS displej dijagonale od 31 inč omogućava prikaz neverovatnih detalja zahvaljujući rezoluciji ekrana od 4096 x 2160 piksela i odličnoj hardverskoj kalibraciji, što ga čini odličnim izborom za sve one koje se bave filmom ili rade u kreativnoj industriji.

ColorPrime sa podrškom Thunderbolt tehnologije

Novi 27MB85 ColorPrime monitor podržava Thunderbolt™ 2 tehnologiju, kao i LG True Color Pro softver za kalibraciju slike koji omogućava prikaz do 99 odsto Adobe RGB šeme boja, čineći ga pogotovo pogodnim za fotografe, montažere i profesionalcima koji zahtevaju veliku brzinu prenosa podataka i visoku preciznost prikaza boja.

IPS monitori kompanije LG su tokom protekle godine dobili više međunarodnih priznanja iz oblasti kvaliteta i dizajna. Među dobijenim nagradama spadaju nemačko Plus X priznanje, Red Dot nagrada, kao i japanski G-Mark. Model 29EA73 je takođe dobio i QPM (Quality & Performance Mark) priznanje od strane Interteka za izuzetan kvalitet u okviru sedam različitih kategorija među koje spadaju preciznost i reprodukcija boja, kao i ugao gledanja.

Leave a Reply