Hardware · TV-Monitori

LG prvi komercijalizuje 4K OLED TV

Kompanija LG Electronics (LG) danas je najavila početak prodaje prvog na svetu 4K OLED televizora sa rezolucijom 3840 x 2160. Dostupan u dve veličine, sa dijagonalom od 77 i 65 inča (modeli 77EG97000 i 65EC9700), LG 4K OLED TV opremljen je najboljom tehnologijom ekrana i poseduje zakrivljeni ekran sastavljen od organskih osvetljavajućih dioda Ultra HD kvaliteta koje emituju svetlost. LG 4K OLED televizor svoju superiornost u odnosu na konvencionalnu tehnologiju ekrana dokazuje neverovatnim iskustvom gledanja koje pruža svojim korisnicima.

Ovaj televizor koristi napredni ekran koji karakteriše specifična Four-Color Pixel WRGB tehnologija, patentirana od strane kompanije LG. Sa više od 33 miliona pod-piksela koji proizvode živopisne boje i izuzetno visok kontrast, gledaoci će imati neverovatno realno iskustvo gledanja. Sa bogatijim, jasnijim i prirodnijim nijansama boja, samo-osvetljavajući pikseli omogućavaju izraženu i dublju crnu boju, a brzo vreme reakcije omogućava besprekorno emitovanje slike bez zamućenja ili treperenja.

LG 4K OLED TV predstavlja vrhunac tehnoloških dostignuća i novi uzor koji će promeniti dinamiku tržišta nove generacije televizora”, rekao je Hyun-hwoi Ha, predsednik i generalni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Kao naredni korak u evoluciji tehnologije izrade ekrana, OLED će igrati značajnu ulogu u promenama u našoj industriji. Čvrsto verujem u činjenicu da 4K OLED istinski menja tok tehnologije.”

Sa postoljem u obliku lista, tanki i zakrivljeni ekran LG 4K OLED televizora pruža bioskopski doživljaj upotpunjen elegantnim izgledom. Radi više mogućnosti za instalaciju, modeli 65EC9700 i 77EG9700 takođe mogu da se postave i na zid. Višekanalni ULTRA SURROUND zvučni sistem pruža audio doživaljaj koji u potpunosti parira vrhunskom kvalitetu slike. Dizajniran u saradnji sa renomiranim proizvođačem audio komponenti, kompanijom Harman Kardon, ULTRA SURROUND pruža neverovatan osećaj sinestezije slike i zvuka.

Dobitnik ovogodišnje nagrade za najbolju inovaciju na međunarodnom CES sajmu u Las Vegasu, LG 4K OLED televizor opremljen je webOS platformom i omogućava jednostavno korišćenje niza praktičnih funkcija kreiranih u skladu sa konceptom Simple Connection, Simple Switching i Simple Discovery. WebOS platforma nedavno je nagrađena prestižnim priznanjem od strane Evropske asocijacije za zvuk i sliku (EISA) za izuzetno intinuitivan korisnički interfejs.

„Očekuje se da će za nekoliko godina OLED televizori preuzeti preimućstvo u prodaji LCD televizora, a kompanija LG je potpuno spremna za to”, dodao je gospodin Ha. „Prednosti OLED televizora su očigledne. Nema opadanja kvaliteta slike, niti problema poput distorzije, mutne i nejasne slike ili razlivenih boja. 4K OLED TV predstavlja vrhunski doživljaj za korisnike u domenu reprodukcije boja, kontrasta, detalja i uglova gledanja.”

Nakon tržišne premijere u Koreji, 4K OLED televizori dijagonala 65 i 77 inča biće dostupni na ključnim tržištima Evrope. Posetioci IFA manifestacije mogu da vide 4K OLED televizor u hali 11.2 Messe Berlin u periodu od 5. do 10. septembra.

Leave a Reply