Gadgets · Hardware

Logitech donosi harmoniju u vreme praznika

Idealna slika familije okupljene na prazničnoj večeri uz propratni program na televiziji, ume da bude pokvarena raspravom oko daljinskog upravljača. Istraživanje sprovedeno od strane kompanije Logitech ipak daje tračak nade za harmonične praznike, bar kada je daljinski upravljač u pitanju. Oko 87 odsto Evropljana više voli da pregovara, deli ili prepusti kontrolu zabavnih uređaja jednom članu porodice, nego da se svađa oko toga.

Ove godine familije širom Evrope deluju posvećenije harmoničnim praznicima bez svađe oko daljinskog upravljača televizora. Prema istrživanju kompanije Logitech, koje je sproveo Lightspeed Research, samo 4 %  Evropljana će izabrati raspravu oko kontrole daljinskog upravljača. Oko 20 % će pokušati da pregovara da bi dobili kontrolu bar tokom dela večeri, a svaki četvrti se uopšte neće truditi da dobije kontrolu nad daljinskim upravljačem.

Preostalih 43 % učesnika varira u odgovorima, većina se dogovara šta će gledati i deli kontrolu, iako neki imaju opširnije odgovore o harmoničnom domaćinstvu. Jedan ispitanik je priznao, “Mačka sa kojom živim još uvek ne ume da koristi daljinski upravljač.”, a drugi je izjavio “Ja svom partneru dajem piće da bi zaspao.”

Logitech-ovo istraživanje takođe pita ispitanike koje dugme bi dodali na svoj idealni daljinski. Pranje sudova je izbilo na prvo mesto, preko 40 odsto Evropljana bi najradije premotali unapred ovu obavezu. Na drugom mestu je zahtev da se familija pauzira posle praznične večere. Neke druge želje su se odnosile na harmoničniju za praznike, mir, ljubav, i naravno sneg.

“Logitech je sproveo redovno istraživanje o tome kako korisnici koriste daljinske upravljače u svom domaćinstvu, pogotovo u vreme praznika kada ljudi provode vreme uz televiziju i druge vidove zabave,” rekao je Michel Landman, menadžer proizvoda za Harmony napredne daljinske upravljače kompanije Logitech za Evropu. “Ohrabujuće je čuti da će biti mirnije u dnevnim sobama ove godine!”

“Voleli bismo da prisustvo Harmony daljinskih upravljača u domaćinstvima širom Evrope doprinosi na neki skroman način mirnijoj prazničnoj atmosferi. Potrebno je pritisnuti samo jedno dugme da bi se kontrolisali svi uređaji i gledao TV, slušala muzika, igrale igre ili uživalo u filmu!”

Nije potrebna komplikovana lista i dugo objašnjenje o tome kako koristiti sistem za kućnu zabavu. Harmony familija daljinskih upravljača pojednostavljuje kontrolu upotrebom sistema jedno dugme za željene aktivnost. Logitech Harmony® One daljinski upravljač je dostupan po maloprodajnoj ceni od 199 evra, i omogućava gledanje omiljenog filma, slušanje muzike, igranje igre ili uživanje u omiljenom programu, pritiskom samo jednog dugmeta.

Evropske statistike:

  • 20 odsto Evropljana će pokušati da pregovorima dođu do kotrole daljinskog upravljača barem tokom dela večeri
  • Svaki četvrti neće ni probati da osvoji kontrolu nad daljinskim
  • Pet odsto će pokušati da flertuje da bi došli do daljinskog upravljača
  • Četiri odsto Evropljana će izabrati da se posvađa da bi došli do daljinskog
  • 40 odsto bi volelo dugme za premotavanje dela večeri koji se tiče pranja sudova
  • 19 odsto bi rado pauziralo familiju bar na 20 minuta posle praznične večere
  • A skoro svaki deseti (oko 9 odsto) bi utišao decu na sat vremena

Leave a Reply