Hardware

Logitech G500s miš za gejmere

Iz arsenala naoružanja za gejmere, predstavljamo gejmerski miš pomoću kog ćeš se iz svake video-igre vratiti kao pobednik…

Ako voliš video-igre, ali ih nikada nisi igrao pomoću gejmerskog miša, ni sam nisi svestan s kolikim si se hendikepom dosad igrao. Ukoliko si, pak, upoznat s igračkim miševima, sigurno si već na ”ti” s Logitechovim laserskim G-modelima, čiji se naslednik G500s nedavno pojavio kako bi preuzeo tron. Iako će ti se silueta miša na prvi pogled učiniti veoma slična prethodnicima, vreme je da zagrebeš površinu, zaviriš ispod haube i vidiš sva poboljšanja koja je nabacio.

Logitech G500s

Svako od nas ima drugačiji stil igre i svako ima drugačija očekivanja od svog miša. Ukoliko želiš da povećaš masu miša, u posebnoj kutijici (kako ti se ne bi izgubili) dobićeš 12 tegića (šest od po 1,7 grama i šest od 4,5 grama) koje možeš ubaciti u ketridž miša i povećati njegovu težinu za 27 grama. Naravno, ovo povećanje samo je tvoj izbor, a masa samog miša iznosi 121 gram.

U toku igre lako ćeš po potrebi menjati osetljivost čiji maksimum iznosi čak 8.200 DPI, a minimum 200 DPI. Tasteri za promenu osetljivosti su ti nadohvat prsta, a sam nivo osetljivosti menjaj i prilagođavaj sebi i svojim potrebama. Miš je izrađen od materijala otpornog na habanje koji će dlan držati prikovan za njega, ali neće dozvoliti da ti se ”lepi” i ostavlja otiske prstiju.

G500s miš na raspolaganju ima 10 programabilnih tastera kojima po želji možeš menjati funkciju u zavisnosti od tvojih potreba, tj. igre koju želiš da igraš. Svaki od tastera dobro je raspoređen i lako ćeš ih pritiskati. Ono što u paketu nećeš dobiti jeste neophodan softver koji se skida s Logitech sajta i pomoću kog možeš da kreiraš različite profile (do pet njih) i smestiš ih u ugrađenu memoriju miša. Naravno, možeš menjati i osetljivost, funkcije tastera, kreirati makroe, prilagođavati svaku sitnicu…

Ukoliko dosad nikada nisi imao igračkog miša i ako ne planiraš da ga koristiš isključivo za gejming, G500s će sa sigurnošću zadovoljiti tvoje potrebe. Izrađen je od veoma kvalitetnih materijala koji će podneti nervozno lupanje po stolu, sadrži sjajne performanse, odličan senzor i – na kraju krajeva – izgleda veoma zajebano! Cena ovog čudesnog miša je oko 8.000 dinar.

Leave a Reply