Hardware

Logitech osvojio četiri nagrade za dobar dizajn

Logitech miševi V550 Nano i MX1100, Logitech Illuminated Keyboard, Logitech Pure-Fi Express Plus nagrađeni sa Product Design Awards

Proizvodi kompanije Logitech: Logitech® V550 Nano cordless laser mouse za prenosne računare, Logitech® MX™1100 cordless laser mouse, Logitech® Illuminated Keyboard i Logitech® Pure-Fi Express Plus omni directional speaker za iPod® ili iPhone® – nagrađeni su u kategoriji za najbolji dizajn. Logitech je u poslednjih šest godina osvojio 20 Good Design nagrada.

“Good Design Awards prestavljaju najprestižnija svetska priznanja, i čast nam je što nas prepoznaju kao predvodnike na polju dizajna proizvoda,” rekao je Junien Labrousse, izvršni potpredsednik Logitech proizvoda. “Logitech-ov uspeh reflektuje našu konstantnu pažnju ka dizajnu, u čijem srcu se krije strast za stvaranjem proizvoda koji olakšavaju našim korisnicima da rade šta žele.”

Svaki od Logitech nagrađenih proizvoda dobio je G oznaku, koja je simbol Good Design nagrada za 2008.

LOGITECH V550 NANO CORDLESS LASER MOUSE ZA PRENOSNE RAČUNARE

Veliki broj ljudi radije koristi miša nego touchpad na prenosnom računaru, ali im se često događa da zaborave da ga ponesu. Vodeći računa o potrebama korisnika prenosnih računara Logitech je napravio inovativni bežični laserski miš – V550 Nano. Perfektno funkcionisanje sistema “zakači i ponesi” obezbeđuje neupadljivi priključak koji omogućava da bukvalno zakačite V550 miša za laptop i ponesete ga. Dodatna pogodnost je baterija koja traje 18 meseci i “uključi i zaboravi” Nano-receiver.

S obzirom na to da se prenosni računari često koriste u sredinama sa povećanim bežičnim saobraćajem, Logitechova napredna bežična tehnologija koja radi na 2,4 GHz obezbeđuje stabilan i jak signal koji eliminiše kašnjenja i prekide tokom rada.

LOGITECH MX1100 CORDLESS LASER MOUSE

Dizajniran je da podrži prirodan oblik ruke. Elegantnih linija, pune veličine, obezbeđuje maksimalnu udobnost i dobar oslonac za dlan. MX1100 miš ima osam tastera koji omogućavaju brz pristup informacijama, web stranama, fajlovima i aplikacijama koje želite. Sa instaliranim softverom, skriveni taster za palac omogućava lako prebacivanje između aplikacija. Zoom kontrola dozvoljava uvećanje i smanjenje dokumenata. Miš poseduje laser prilagodljive rezolucije (do 1600 dpi), što omogućava praćenje i podesivu preciznost bez problema.

MX1100 miš koristi naprednu Logitech-ovu bežičnu tehnologiju na 2,4Ghz za pouzdanu konekciju.

LOGITECH ILLUMINATED KEYBOARD

Čini da kucanje bude lako – čak i u mraku. Logitech kombinuje reflektore sa mikrosočivima, višeslojnu štampu i lasersko sečenje, da bi poboljšao osvetljenost, jasnoću i lakoću čitanja. Bez obzira da li pišete e-mail ili se dopisujete sa prijateljima, podesivo pozadinsko osvetljenje pruža optimalnu količinu svetla. Sa providnim okvirom, ultra tanka tastatura dodaje dodir elegancije na svakom stolu.

LOGITECH PURE-FI EXPRESS PLUSLOGITECH PURE-FI EXPRESS PLUS iPOD/iPHONE OMNIDIREKCIONI ZVUČNICI

Prvi među zvučnicima sa priključkom za iPod ili iPhone, Logitech Pure-Fi Express Plus pruža omnidirekcionu akustiku. Inovativna tehnologija za zvučnike koja je ranije bila prisutna samo kod skupljih modela kućnih bioskopa, sada omnidirekciona akustika prenosi zvuk u svim pravcima podjednako. Ukoliko volite da slušate iPod i iPhone dok su priključeni na punjenje, kod kuće, na poslu ili čak u bašti, sada možete uživati u punom i jasnom zvuku – iz bilo kog ugla sobe.

O GOOD DESIGN NAGRADAMA (G OZNAKA)

Good Design nagrade (G oznaka) naslednik je Good Design Selection sistema, koji je osnovao bivše Ministarstvo za internacionalnu trgovinu i industriju 1975. godine. Od 1998. godine, Award je sponzorisan od strane Japan Industrial Design Promotion organizacije, kao jedini sistem za promociju dizajna u Japanu. Good Design Awards dodeljuju se za dizajn, koji predstavlja dostignuća u sledećim kategorijama: dizajn koji predstavlja ili prevazilazi određeni standard, superiorni dizajn i dizajn za budućnost. Nagrada je osmišljena da doprinese bogatijem životnom stilu i dobrom poslovanju, da bi stvorili nove kulturne forme i životni stil za novo doba. Simbol nagrade je G Mark (G oznaka), koji je postala poznata širokoj publici.

Leave a Reply