Hardware

Logitech osvojio sedam CES nagrada za inovaciju

Logitech je danas osvojio sedam CES nagrada za inovaciju za 2010. godinu (2010 CES Innovations awards), na polju dizajna i razvoja tehnologije.

“Predstavnici kompanije Logitech su oduševljeni što su ponovo nagrađeni prestižnom CES nagradom za inovaciju”, kaže Gerald P. Quindlen, predsednik i direktor kompanije Logitech. “Zadovoljstvo nam je što će naši proizvodi biti proslavljeni zajedno sa ostalim sjajnim proizvodima koji dolaze na sajam sa svih strana sveta. Ovi nagrađeni proizvodi predstavljaju posvećenost kompanije Logitech inovacijama i  stalnu težnju da pronađemo nove načine da se ljudi povežu sa digitalnim svetom”.

Nagrađeni proizvodi kompanije Logitech za 2010. godinu su:

Priznanje za kompjuterske periferije: Logitech Anywhere Mouse MX

Logitech Anywhere Mouse MX radi gde ni jedan miš do sada nije mogao – na staklu. Sa Logitech Darkfield Laser Tracking tehnologijom, moguće je koristiti ovaj miš praktično svuda, uključujući i staklo i sjajne površine koje predstavljaju izazov za standardne miševe. Anywhere Mouse MX koristi mikroskopiju tamnih polja, da bi detektovao mikroskopske čestice i mikro ogrebotine na ovim površinama, umesto da prati ravnu površinu kao standardni miševi. Zahvaljujući kompaktnoj veličini, Logitech Anywhere Mouse MX je pogodan za rad bilo gde, a oblikovan je tako da prirodno staje u dlan. Tasteri za napred i nazad su postavljeni na dohvat palca, što omogućava efikasnije surfovanje internetom.

Priznanje u oblasti dodataka za kućni bioskop: Logitech Harmony 900 daljinski upravljač

Punjivi Logitech Harmony 900 daljinski upravljač olakšava uživanje uz kontrolu televizora, filmova, igara i muzike, čak i kada su komponente skrivene iza vrata komode. Harmony 900 poseduje kolor ekran osetljiv na dodir i intuitivan raspored tastera, kao i potpuno redizajniran RF sistem koji omogućava kontrolu prepune komode sa uređajima sa čak 30 metara udaljenosti, bez dodavanja prijemnika na svaku od komponenti. Kao i sa svim Logitech Harmony daljinskim upravljačima, Harmony 900 omogućava gledanje omiljenog filma ili serije pritiskom na samo jedan taster zahvaljujući jedinstvenom načinu kontrole na osnovu željene aktivnosti. Cela familija jednostavno može da izabere neku od aktivnosti tako što odabere jednu od ikonica na ekranu, kao što je na primer “Gledanje televizije” i Harmony 900 ostatak procedure odrađuje sam, pali televizor, kablovski risiver, A/V risiver i ostale potrebne uređaje. Sve to pritiskom na samo jedan taster.

Priznanje za audio komponente: Logitech Squeezebox Radio

Kompaktni, sve u jednom Logitech Squeezebox Radio bežični muzički plejer omogućava uživanje u jednostavnosti starinskih radio uređaja uz moć interneta bilo gde u kući. Dovoljno je uključiti ga u struju, upaliti i povezati na kućnu mrežu i kao magijom je omogućen pristup internet radiju, ličnoj muzičkoj kolekciji i korisničkim servisima kao što su Napster, Pandora, Rhapsody, SIRIUS, i Last.fm.

Kolor ekran može da prikaže sliku omota albuma, naziv pesme i informacije o internet radio stanici, kao i vizualizacije i još dosta toga. Automatsko podešavanje osvetljenja i ugrađeni budilnik čine ovaj uređaj idealnim za noćni stočić. Iako je Squeezebox Radio mali, on uz pomoć ugrađenog zvučnika pruža veliki, čist zvuk sa minimalnim izobličenjem.

Priznanje za audio komponente: Logitech Squeezebox Touch

Sa izuzetnim kolor ekranom osetljivim na dodir veličine 4.3 inča, Logitech Squeezebox Touch bežični muzički plejer stavlja svet muzike pod prste korisnika i omogućava povezivanje sa postojećim audio sistemom. Dovoljno je jednostavno povezati Squeezebox Touch sa postojećim audio sistemom, povezati ga sa kućnom mrežom i  uživati u muzici. Za bolji kvalitet reprodukcije Squeezebox Touch podržava semplovanje do 24 bits na 96 kHz, pružajući bogat zvuk sa minimalnim izobličenjem.

Priznanje za slušalice: Ultimate Ears 700 Noise-Isolating Earphones

Sa Ultimate Ears 700 slušalicama koje izoluju buku, moguće je slušati muziku onako kako je to oduvek trebalo, uz kvalitet zvuka koji koristi 75 procenata svetskih profesionalnih muzičara na turnejama uključujući i The Killers, Seal i The Jonas Brothers. Za razliku od ostalih slušalica koje se stavljaju u uvo, Ultimate Ears 700 slušalice koriste posebno prilagođeni mikrodizajn duple armature koji daje dva kanala visoke rezolucije za svako uvo, uz izuzetno preciznu reprodukciju zvuka u kompaktnom dizajnu, tako da je svaka slušalica manja od novčića.

Ultimate Ears 700 slušalice uključuju i izbor obloga od mekog silikona i Comply jastučića od pene tako da je moguće izabrati prema potrebama. Udoban, posebno prilagođen oblik omogućava pasivnu izolaciju od buke do 26 dB, što olakšava slušanje muzike.

Priznanje za igračke periferije: Logitech Flight System G940

Realističan džojstik sa povratnim silama, programabilnim dodatkom za dodavanje gasa, i autentičnim pedalama za kormilo, Logitech Flight System G940 čini da se simulacije letenja učine realnim. Nagrađivana tehnologija povratnih sila na džojstiku omogućava pouzdanu kontrolu letelice, pošto je prenet svaki osećaj pokreta kao i reakcija na vazduh, turbulencije i gravitacione sile.

Dupla kontrola gasa dozvoljava kontrolu letelica sa više motora koristeći podeljenu ručicu, a moguće je i zaključati ručicu kada se upravlja motorima podjednako. Pedale kormila pružaju realan osećaj upravljanja kormilom, što je posebno bitno u odbrambenim manevrima i sletanju prilikom unakrsnih vetrova, ili prilikom vožnje helikoptera.

Priznanje za igračke periferije: Logitech Wireless Guitar Controller

Dostupan za Wii, PLAYSTATION 3, i Xbox 360, Logitech Wireless Guitar Controllers je izrađen od visoko kvalitetnih materijala koji se mogu očekivati kod pravih gitara, što uključuje vrat izrađen od javora, fingerbord od ružinog drveta i metalne pragove. Dizajn za smanjenje buke prekidača za sviranje i tastera na vratu umanjuje odvlačenje pažnje prilikom igranja i poboljšava koncentrisanost na muziku. Takođe poseduje i slajder osetljiv na dodir koji pomaže prilikom skupljanja poena u Guitar Hero igrama.

Leave a Reply