Gadgets · Hardware

Logitech predstavio Logitech Cordless Desktop Wave Pro

Popularna Wave tastatura sada je dostupna u kombinaciji sa novim, izuzetno komfornim mišem MX1100

Kombinacijom tastature i miša, Logitech® Cordless Desktop® Wave Pro™, Logitech nudi najviši nivo komfora. Za one koji žele samo novog miša, u prodaji je i samostalna verzija miša MX1100, bez tastature. Druga generacija kompleta, Logitech Cordless Desktop Wave Pro, kombinuje laboratorijski i praktično testiranu udobnost Logitech® Wave tastature uz izuzetno komforan, dopunjivi Logitech® MX™1100 bežični laserski miš.

“Nezavisno istraživanje jasno pokazuje da Wave tastatura doprinosi udobnijem kucanju”, rekao je Denis Pavilard, potpredsednik marketinga proizvoda za Logitechove tastature i desktop komplete. “Popularan talasast oblik tastature obezbeđuje komfor bez potrebe da ljudi ponovo uče da kucaju, kao što je slučaj sa tradicionalnim ergonomskim tastaturama. Uz MX1100 miša, dizajniranog prema ergonomskim principima, naš novi stoni komplet pruža veću udobnost od prethodne Logitech® Desktop Cordless Wave™ kombinacije.”

“Popularnost Wave tastature rezultat je njene mogućnosti da pruži komfor tokom kucanja”, rekla je Marija Pindović, menadžer prodaje Logitecha za Srbiju. “Sada nudimo i miša koji je u skladu sa tim nivoom udobnosti. Sigurni smo da će Cordless Desktop Wave Pro postići veliki uspeh, posebno u segmentu malih preduzeća.”

WAVE TASTATURA UNAPREĐUJE KOMFOR

Prema nezavisnoj studiji koju je sproveo Dr Piter V. Džonson sa Univerziteta u Vašingtonu, Logitech Wave tastatura unapređuje komfor zahvaljujući kombinaciji tri važna elementa: inovativnom talasastom okviru za tastere, konstantnoj krivoj u obliku slova U i jastučastom, oblikovanom delu za odmor dlanova. U poređenju sa ergonomskim tastaturama, Wave može da se koristi odmah, jer nema krive učenja, a komforni dizajn vodi ruke korisnika i namešta prste u prirodni položaj.

MX1100 BEŽIČNI LASERSKI MIŠ

Miš MX1100, kao savršeni dodatak Wave tastaturi, dizajniran je tako da podrži prirodni oblik dlana. Poseduje elegantne konture, punog je oblika tako da zauzima ceo dlan i time mu obezbeđuje izuzetnu podršku.

Kad se prodaje u stonom kompletu, ako ga povežete na USB port računara, MX1100 možete napuniti dok radite, bez potrebe da prestanete sa poslom dok se puni. Punjenje od 15 minuta daje dovoljno struje za korišćenje tokom jednog dana, a sedam sati punjenja daje dovoljno struje za upotrebu do šest dana. Ukoliko je korisniku zgodnije USB kabl može, uz pomoć adaptera, da spoji u bilo koju utičnicu za struju i tako dopuni bateriju. Kad se prodaje odvojeno MX1100 nudi do devet meseci trajanja dve standardne AA baterije.

MicroGear™, precizni skrol točkić, ima dva režima rada, uključujući izuzetno brzo skrolovanje za lako preletanje dugačkih dokumenata i web strana. Osam tastera koji se mogu programirati omogućavaju brže dobijanje željenih informacija, web stranica, fajlova i aplikacija. Uz instaliran softver, skriveno dugme za palac omogućava lako menjanje pokrenutih aplikacija, dok zum kontrole dozvoljavaju uvećanje dokumenata pritiskom na taster. Miš poseduje i prilagodljivu rezoluciju (do 1,600 dpi) što može da bude zgodno kada se obrađuje slika na nivou piksela ili kada se pomera kursor vrlo brzo unutar dokumenta.

LOGITECHOVA NAPREDNA 2,4 GHZ BEŽIČNA TEHNOLOGIJA

Da bi dala bezbedan, pouzdan signal u poslovnom, bežičnom okruženju poput kancelarije, Logitechova napredna 2,4 GHz tehnologija dramatično smanjuje intereferenciju i eliminiše kašnjenje ili gubitak signala. Ova tehnologija razmenjuje podatke između prijemnika i miša 300 puta brže od konvencionalne 27 MHz bežične tehnologije za miševe i 800 puta brže od 27 MHz bežične tehnologije za tastature. Uz to,u cilju napredne bezbednosti, ona obezbeđuje i 128-bitnu AES enkripciju tastature.

Optimizovanjem sistema za upravljanje energijom unapređena bežična tehnologija daje 3-godišnji životni vek bateriji u tastaturi, što je najduže trajanje kod Logitecha, praktično eliminišući potrebu za čestim menjanjem baterija.

CENE I DOSTUPNOST

Logitech Cordless Desktop Wave Pro komplet tastature i miša trebalo bi da bude dostupan širom sveta početkom septembra uz preporučenu maloprodajnu cenu od 119,99 evra u Evropi. Što se odvojene prodaje tiče, Logitech MX1100 bežični laserski miš trebalo bi da se pojavi u Evropi sredinom septembra, a preporučena maloprodajna cena je 69,99 evra.

Leave a Reply