Gadgets · Hardware

Logitech predstavio zvanični Gran Turismo volan za PLAYSTATION 3

Logitech Driving Force GT volan sa moćnim sistemom povratnih sila, podešavanjem kočnica i kontrolom proklizavanja

Na konferenciji razvoja igara (GDC), Logitech, vodeći proizvođač igračkih volana sa povratnom silom (force feedback), danas je najavio Logitech® Driving Force™ GT trkački volan, zvanični volan za Gran Turismo™. Sa moćnim sistemom povratnih sila (force feedback) i inovativnim točkićem sa 24 pozicije za podešavanje sile kočenja, kontrolom proklizavanja i amortizera u toku igranja, Logitech Driving Force GT pruža igračima precizan i autentičan trkački doživljaj na PLAYSTATION®3 (PS3™) konzoli.

“Uzbuđeni smo što smo ponovo sarađivali sa kompanijom Polyphony Digital da bismo proizveli volan koji zadovoljava potrebe obožavaoca automobilizma širom sveta, poput mene”, rekao je Ruben Mookerjee, direktor marketinga igračkih prizvoda kompanije Logitech. “Ljudi koji vole izuzetnu realističnost Gran Turismo serijala otkriće da im najnoviji volan iz kompanije Logitech omogućava da iskuse vožnju automobila onako kako bi to i trebalo. Sa Logitech Driving Force GT volanom, više se ne igrate – trkate se! ”.

Najnoviji volan kompanije Logitech je pažljivo dizajniran od strane kompanija Logitech i Polyphony Digital, Inc. inače tvorca Gran Turismo serijala. Kompanije su radile zajedno da bi napravile točkić na volanu za podešavanje parametara u toku igranja i time su omogućili igračima da regulišu balans svog automobila podešavajući jačinu kočenja, kontrolu proklizavanja i amortizera. Sada igrači Gran Turismo igara imaju precizniju kontrolu podešavanja kako bi postigli maksimalne izvedbe.

“Uvek smo dizajnirali Gran Turismo za ljubitelje vožnje. Realistična grafika, tehnološki napredan fizički model i autentičan zvuk svakog automobila u igri čine Gran Turismo 5 Prologue pravim simulatorom vožnje”, kaže Kazunori Yamauchi iz kompanije Polyphony Digital“. Od sada, sa Logitech Driving Force GT volanom, igrači će imati neuporedivo bolju kontrolu automobila i realistično trkačko iskustvo”.

Novi volan uz pomoć sistema povratnih sila savršeno precizno simulira proklizavanja, otpor pri skretanju i gubitak kontrole. Pedale gasa i kočnice su pune veličine i odličnog odziva. Da bi menjali brzine igrači mogu da koriste sekvencijalni menjač koji se nalazi pored volana ili da koriste tastere na volanu. Veliki, gumirani volan veličine 11 inča (27,94 cm) obezbeđuje udobnost i kontrolu.

Logitech Driving Force GT sa 900 stepeni slobode okretanja omogućava preciznost pri skretanju, bez zastoja u odzivu, dodajući realistično iskustvo pri svakoj trci. U centru upravljača se nalazi osvetljeno dugme za sirenu sa zvaničnim Gran Turismo logom. Koristeći autentičan zvuk sirene odabranog automobila igrači mogu upozoravati ostala vozila da dolaze velikom brzinom ili da bi, kada igraju sa ostalim igračima na mreži, zadirkivali one koji su prestignuti.

Volan Logitech Driving Force GT je napravljen za Gran Turismo 5 Prologue na PS3 platformi, koji će biti dostupan na Blu-ray Disc™ (BD) mediju i kao download na PLAYSTATION®Network , za Severnu Ameriku 17. aprila, a u Evropi 28. marta. Logitech Driving Force GT volan je takođe kompatibilan sa postojećim Gran Turismo™3 i Gran Turismo™4 naslovima za PlayStation®2 sistem.

Leave a Reply