Hardware

Mars za overclockere

 Foxconn mars

FOXCONN je zvanično predstavio svoju prvu, pravu overclockersku matičnu ploču, namenjenu entuzijastima. Foxconn MARS je prva ploča u okviru nove Quantum Force serije, a bazirana je na poslednjem Intel® P35 Express čipsetu.

MARS matična ploča je namenski dizajnirana za overclocking, a u dizajnu i testiranje ove matične ploče pored Foxconnovih inženjera bili su uključeni i najpoznatiji svetski overclockeri.

“Neverovatne performanse”
Da se zaista radi o izvrsnom proizvodu, potvrdila je i rana BIOS verzija pomoću koje je ostvarena FSB frekvencija od 575MHz, dok je za očekivati  da nove BIOS verzije omoguće i dodatno podizanje frekvencije FSB-a.

Glavni razlog za izvrstan overclocking potencijal leži u činjenici da je nova MARS ploča opremljena sa Gladiator BIOS-om koji je posebno razvijen kako bi korisnicima ponudio detaljne opcije za podešavanje.

Gladiator BIOS, koji će biti oslonac i ostalih matičnih ploča iz Quantum Force serije, nudi mogućnost podešavanja množitelja, napona kao i memorijskih postavki, uz mogućnost izbora overclocking opcija za početnike pomoću kojih svaki vlasnik Foxconn MARS matične ploče može overclockovati svoj processor i memoriju te povećati performanse celokupnog sistema.

Quantum Force serija 
Foxconn Quantum Force serija će doneti proizvode visokih performansi koji su namenjeni entuzijastima i gamerima, uz maksimalnu vrednost za uloženi novac te fokus na implementaciju mogućnosti koje korisnici traže.

Više informacija o Quantum Force seriji te Foxconnovim planovima sa ovom serijom možete naći na web stranici http://www.Quantum-Force.net Ova stranica će biti pokrenuta početkom septembra te će ponuditi mogućnost registracije proizvoda, pristup beta verzijama BIOS-a, forum, tekstualne i video vodiče za overclocking, nagradne igre i još mnogo toga.

“Quantum-Force.net će biti idealno mesto za naše proizvode na Internetu te primamljivo mesto za entuzijaste koji žele saznati nešto više o našim proizvodima te filozofiji iza celokupne serije. Bez obzira da li tražite savet za overclocking, beta verziju BIOS-a za vašu matičnu ploču, pomoć pri rešavanju tehničkog problema ili pak želite pokazati ostalima svoje umeće u overclockingu na našem Power Wall-u, preporučila bih upravo našu web stranicu kao vašu početnu adresu”, izjavila je Greta Kuo, Quantum Force PM.

“Brzina i stabilnost u fokusu”
U sklopu našeg SWORD manifesta, brzinu i stabilnost naših proizvoda stavljamo u fokus prilikom razvoja.

MARS predstavlja stabilnu platforma ne samo zbog kvalitete BIOS-a, već i zbog izuzetne kvalitete hardvera; od rasporeda komponenti na PCB-u do integracije Cool Pipe cevi za odvod toplote, preko korištenja najkvalitetnijih kondenzatora itd.

Lakoća korištenja
I dok je MARS dizajniran kako bi korisnicima ponudio maksimalne performanse iz svih komponenti, Foxconn je vodio računa i o lakoći korištenja ove matične ploče. Zbog toga je na samu ploču integrisan CMOS Clear Button, odnosno taster za reset CMOS-a i povratak na fabričke vrednosti. Gladiator BIOS nudi i OC Gear opciju koja omogućava snimanje OC profila u sam BIOS te donosi OC Recover tehnologiju koja automatski učitava poslednje stabilne vrednosti u slučaju problema.

Kako bi overclocking učinili još lakšim, uz MARS ploču se isporučuje i AEGIES Panel, aplikacija za Microsoft Windows operativni sistem, koja omogućava praćenje temperatura, napona, brzine okretaja ventilatora te nudi mogućnost postavljanja radnji koje će se izvršiti u slučaju prekoračenja zadatih temperatura.

Leave a Reply