Hardware

Matrox odabrao AMD GPU-ove za narednu generaciju svojih multi-monitorskih grafičkih kartica

Matrox Graphics Inc. Je danas objavio da će njihova naredna generacija multi-monitorskih grafičkih kartica biti bazirana na AMD™ (NYSE: AMD) GPU-ovima i njihovim odgovarajućim profesionalnim drajverima.

Oslanjajući se na 35 godina iskustva u dizajniranju i proizvodnji grafičkih kartica, Matrox će proširiti i dopuniti svoju liniju PCI Express® kompatibilnih grafičkih kartica namenjenih profesionalnoj upotrebi. Linija proizvoda koja će uskoro biti lansirana omogućiće jedinstvene sposobnosti kojima se rešavaju stvarni problemi u industrijskoj, profesionalnoj A/V, sigurnosnoj, komanduj i kontroliši, digitalnim znakovima, i drugim profesionalnim primenama.

Matrox-ovim kupcima će i dalje biti na raspolaganju sve prednosti izuzetne stabilnosti, upotrebljivosti i svestranosti koje pruža Matrox PowerDesk™ desktop menadžment softver, koji će biti optimizovan za besprekoran rad sa AMD-ovim profesionalnim drajverima.

“AMD-u je zadovoljstvo što sarađuje sa Matrox-om na donošenju ubedljivih, industrijski vodećih GPU-ova njihovim profesionalnim korisnicima,” kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Grafičke Poslovne Jedinice, u AMD-u. “AMD pruža rešenja, iza kojih stoje granitno čvrsti drajveri, koja omogućavaju korisnicima da iskoriste pun potencijal njihovih radnih stanica i da ostvare izuzetne rezultate uz visoku hardversku i softversku podršku.”

 

“AMD Graphics Core Next (GCN) GPU-ovi koje smo odabrali za našu novu liniju proizvoda omogućavaju Matrox-u da nastavi sa dizajniranjem i proizvodnjom pouzdanih profesionalnih video kartica. Matrox ugradne kartice poseduju savršen balans broja video izlaza, performansi i potrošnje energije,” kaže Dejvid Čiapin (David Chiappini), potpredsednik istraživanja i razvoja, u  Matrox Graphics-u. “Naši poslovni i industrijski kupci i dalje će imati na raspolaganju sve prednosti koje pružaju Matrox-ov multi-monitorski dizajn kartica, kao  i lakoću korišćenja koju pruža PowerDesk softvera, kao i direktnu korisničku podršku i dugovečan životni vek proizvoda.”

 

Ključne prednosti odabranih AMD GPU-ova uključuju 28nm tehnologiju sa 1.5 milijardi tranzistora; DirectX® 11.2, OpenGL® 4.4 i OpenCL™ 1.2 kompatibilnost; shader model 5.0; PCI Express 3.0 i 128-bit memorijski interfejs.

 

Kritične sposobnosti za unapređenje produktivnosti koje su dostupne u Matrox PowerDesk softveru će i dalje biti dostupne u narednoj generaciji Matrox grafičkih kartica dizajniranih sa AMD GPU-ovima. Robusan i u praksi dokazan Matrox PowerDesk desktop menadžment softver za Windows® omogućava korisnicima da lako konfigurišu i upravljaju multi-monitorskim postavkama. Takođe, Profesionalnim korisnicima pruža opsežan set alata za postavljanje i kontrolu širokog niza različitih monitorskih konfiguracija uključujući i rašireni desktop ili nezavisne desktope, klonirani mod, rotiranje monitora, širinu ivica i preklapanje ivica.

Leave a Reply