Gadgets · Hardware

Microsoft LifeCam VX-6000

Kompaktna prenosna Web kamerica visoke rezolucije videa, predviđena za montažu na notebook, sa vertikalno rotirajućim sočivom, opremljena mikrofonom koji anulira šumove i tehnologijom automatskog podešavanja osetljivosti.

Njena prednost u odnosu na slične modele Web kamerica je visoka rezolucija videa, veća od standardne VGA (640×480). Na većini računara će preko USB2.0 interfejsa glatko raditi u rezoluciji od 800 x 600 piksela, a maksimalna rezolucija videa je 1280 x 960 piksela.

Širokougaono sočivo ima veliku zonu pokrivanja od 71 stepen. Kombinacija veće rezolucije sa mogućnošću digitalnog zumiranja (do 3X) čini da softver za automatsko praćenje lica, što vam omogućava da slobodnije radite a da vašem video sagovorniku budete vidljivi.

Ova USB kamerica poseduje taster za aktiviranje aplikacije Windows Live Messenger.
Jednostavno se instalira i integriše sa Windows Live Messengerom, pa je uspostavljanje video konferencijske veze lakše nego ikada – sa bilo kog mesta. Upravo zato LifeCam NX-3000 ima odličan mikrofon koji će eliminisati ambijentalne zvukove.
Softver LifeCam Dashboard integriše se u Windows Live Messenger i omogućava dodavanje efekata na živi video.

A pošto LifeCam NX-3000 ima povećanu rezoluciju za statične snimke (fotografije) od 1280 x 960 piksela, logično je da postoji podrška za Photo Swap servis.
Kamerica poseduje automatsko podešavanje osetljivosti, kako za sliku, tako i za zvuk. prilagođavajući se različitim uslovima.
LifeCam ima i opciju One-Touch Blogging koja omogućava da se fotografije snimljene kamericom proslede na sajt Windows Live Spaces, a sve to jednim jedinim klikom. Pošto kamerica integriše i mikrofon, možete je koristiti u kombinaciji sa zvučnicima ili slušalicama za klasičnu glasovnu komunikaciju preko Interneta.
Kamerica je sertifikovana za Windows Vista operativni sistem.

Korisna adresa 

Leave a Reply