Microsoft pametna garderoba
Hardware

Microsoft predstavio „pametnu garderobu“ na modnoj reviji u Beogradu

Spektakularnom revijom Bate Spasojevića sinoć je u hotelu „Jugoslavija“ otvoren 26. Fashion Selection.

Reviju su otvorila dva modela, urađena u saradnji sa kompanijom „Microsoft“, kojima je publici predstavljena „pametna garderoba“ čijim nošenjem vlasnici na novi način mogu da komuniciraju sa okolinom.

Microsoft pametna garderoba

Microsoft pametna garderoba

Napredak tehnologije, primena različitih online servisa i sve veća upotreba društvenih mreža, omogućavaju nam da komunikaciju učinimo bržom i efikasnijom, ali i da je unapredimo i da naše realne i „virtualne“ živote prikažemo i na drugačiji način.

Modeli iz koncepta „Internet of Things“, predstavljeni na reviji Bate Spasojevića, koji su izazvali veliko interesovanje publike, reflektuju trenutno raspoloženje osobe koja ih nosi, izraženo kroz status na društvenim mrežama, i predstavljaju primenu savremene tehnologije u modi u budućnosti.

 

Ovaj projekat kompanija Microsoft u Srbiji realizovala je u saradnji sa Batom Spasojevićem i studiom za razvoj mobilnih aplikacija „New and Rising“.

 

Uz pametnu garderobu, sinoć je prikazan i tablet „Tesla“, domaći brend koji dolazi iz kompanije Comtrade. “Tesla“ dolazi sa Windows 8.1 operativnim sistemom i Office 365 Personal paketom, koji je kupcima tableta na raspolaganju godinu dana besplatno, uz licencu za još jedan dodatni uređaj. Tablet „Tesla“ podržan je poslednjom generacijom Intel®procesora, sa čak 32GB prostora za vaše podatke, GPS uz Here Maps koje rade i u offline modu i još mnogo toga…

Za učesnike Fashion selection-a obezbeđen je i specijalni popust od 5.000 dinara za kupovinu tableta “Tesla“ H890W, koji će se u prodaji naći već početkom maja ove godine.

 

Video o projektu pametne garderobe možete pogledati u nastavku:

Leave a Reply