Hardware

Mio MiVue 388 snima sve ispred vašeg automobila

Pogledali ste sve one YouTube klipove s ruskih puteva, pa sada i sami želite da u svom autu imate kameru koja će snimiti svaki vašp sudar ili bar onaj u kom niste krivi? Mio MiVue 388 biće ti najpouzdaniji svedok na suđenju…

Auto-kamera je mali i pedantno napravljeni uređaj sa LCD ekranom od 2,4 inča. Sa strane ćeš pronaći HDMI utičnicu (pruža mogućnost priključenja sprave na televizor), mini-USB (za punjenje baterije i za komunikaciju s kompjuterom) i mikroSD (u kompletu smo našli karticu od 8 GB, koja omogućuje snimanje oko 80 minuta u Full HD).

MiVue388

 

Rukovanje uređajem ne pričinjava nikakve teškoće – interfejs je intuitivan. Sve skupa montiramo na držač (može da se rotira, tako da omogućuje snimanje u radijusu od 360 stepeni), držač pričvršćujemo za staklo šoferšajbne pomoću sisaljke na vakuum i – palimo automobil. Vreme je da krenemo na put.

KVALITET SNIMKA
Imaš mogućnost izbora: između 720p i 1.080p. Savetujemo ti drugu opciju – u tom slučaju Mio beleži Full HD sliku. U poređenju s drugim auto-kamerama, Mio se sjajno pokazao – filmovi teku bez zastoja (30 kl/s), a stakleni objektiv s uglom okretanja 120 stepeni obezbeđuje oštru sliku. Što je takođe važno, dobro se ponaša i pod lošim svetlosnim uslovima. A upravo je dosad najveća boljka kamera ove vrste bilo to što je kvalitet dramatično opadao pri vožnji u sumrak, po oblačnom vremenu i u pravcu sunca. MiVue 388 može da pravi i fotografije – to je dodatna funkcija, koja se može upotrebiti kao foto-dokumentacija, na primer, nakon sudara.

DODATNE FUNKCIJE
Dodatni luksuz predstavlja indikator potresa – u slučaju saobraćajne nesreće Mio beleži s koje strane je došao udarac i od tog trenutka čuva snimak od uništenja, a modul GPS beleži mesto sudara i brzinu kretanja. Sledeći dodaci su: indikator pokreta (otkriva uljeza koji se mota oko kola i smesta počinje da ga snima) i funkcija zvučnog informisanja o prekoračenju dozvoljene brzine u datom mestu. Da li gajiš mržnju prema radarima? MiVue 388 će te upozoriti da se približavaš jednome od njih (na osnovu spiska koji možeš besplatno da apdejtuješ).

ONLINE
Baterija je dovoljna za nešto više od pola sata snimanja, ali auto-kameru Mio ionako vredi stalno držati utaknutu u punjač za upaljač. U tom sluačju, može se koristiti u funkciji automatskog starta snimanja – kamera će početi da snima čim se okrene ključ. U kompletu postoji i program MiVue Manager, što, između ostalog, nanosi maršrutu puta u Google Maps i olakšava kačenje snimaka na YouTube i Facebook. Nažalost, kompatibilan je samo sa sistemom Windows. Ovim putem, zvanično molimo firmu da uključi i verziju MacOs. Tada ćemo moći MiVue da proglasimo za apsolutno idealnu auto-kameru.

ZAKLJUČAK
Nevelika kamera koja oduševljava i onim što joj je u opisu osnovnih obaveza (tj. snimanje stvarno kvalitetnih klipova) i mnoštvom dodatnih funkcija, koje čine da je čovek za volanom kudikamo mirniji i opušteniji.

Ako uzmemo u obzir sve prednosti ovog uređaja, onda je cena koja iznosi 799 evra sasvim prihvatljiva, ali kada pomislimo da u našim radnjama možeš naći kamere i za 20 evra…

Leave a Reply