Hardware · PC računari

Miš na prstu: uređaj za prezentacije Genius Ring Presenter

Genius, vodeći globalni proizvođač periferija za računare, je počeo sa prodajom prvog prezentera na svetu koji – umesto da ga držite u ruci – možete smestiti na prst.

Ring Presenter se jednostavno, poput prstena, smešta na kažiprst i dok vam nije potreban gotovo da ga i nećete primećivati, tim više što je unutrašnji deo obložen mekim materijalom. Kada poželite da pređete na sledeći slajd, dovoljno je palcem dodirnuti odgovarajući taster na Ring Presenteru – i prezentacija se poslušno pomera napred.

Ring Presenter je opremljen sa četiri tastera koji omogućuju pristup funkcijama pokretanja i zaustavljanja prezentacije (gornji taster), pomeranje za jedan slajd nazad (levi taster) odnosno napred (desni taster) i uključivanje crvenog laserskog pokazivača ugrađenog u uređaj (donji taster). Pokazivač je idealan za privlačenje pažnje vaše publike na određene detalje na prezentacionom platnu.

Pogledajte video, kako radi prezentacijski prsten:

Pored jedinstvenog dizajna i izuzetno jednostavne i intuitivne upotrebe, uređaj se ističe i time što ga možete koristiti poput običnog miša. Za to je zaslužan touchpad smešten na sredini uređaja koji se koristi kao i običan touchpad – uz razliku da za to ne trebate pomerati Ring Presenter sa prsta. Uređaj se iz prezenterskog načina rada u „mišji“ način prebacuje jednostavnim pomakom kliznog dugmeta na boku.

Ring Presenter napaja se iz litijum-ionske baterije (indikator pokazuje kada je kapacitet baterije pri kraju), a na računar se spaja uz pomoć USB konektora bežičnom 2,4-gigahercnom vezom opsega do 10 metara. Kada ga ne koristite, USB konektor se jednostavno smešta u udubljenje na samom Ring Presenteru, kako ga ne biste izgubili. Baterija se napaja preko priloženog USB kabla. Uređaj je dostupan u pet boja (plavoj, zlatnoj, ružičastoj, purpurnoj i zelenoj).

Leave a Reply