Hardware

Miš VX Nano sa najmanjim USB prijemnikom na svetu

 

Sledeći veliki novitet u svetu notebook miševa je u stvari – veoma mali. Logitech, vodeći svetski proizvođač kompjuterskih miševa, danas je predstavio Logitech® VX Nano bežičnog laserskog miša za notebook računare. Plug-and-forget nano-prijemnik ovog miša pruža novu jednostavnost korišćenja računara veoma mobilnim korisnicima notebook PC i MacBook®-a. Zbog izuzetno male veličine USB prijemnika koji se gotovo utapa u notebook, korisnici više ne moraju da ga stalno uključuju i isključuju kada premeštaju svoj računar.

“Sve više i više korisnika laptop računara odustaje od touch-pad-a i odlučuje se za notebook muševe,” rekao je Rory Dooley, viši potpredsednik kompanije i generalni menadžer kontrolnih uređaja. “Ipak, kod najvećeg broja notebook miševa veličina prijemnika tera ljude da ga priključuju i isključuju svaki put kad koriste laptop. Sada smo uspeli da napravimo nano prijemnik toliko mali da može da ostane u laptopu sve vreme tako da korisnici nikad ne moraju da brinu gde je i da li je uključen.”

Plug-and-forget nano-prijemnik

Prijemnik VX Nano miša, koji radi po principu “uključi ga i zaboravi na njega” (plug-and-forget) najmanji je na svetu USB prijemnik za miša (u poređenju sa ostalim 27 MHz USB prijemnicima za notebook miševe koji su dostupni od marta ove godine). Kada je uključen u laptop, nano-prijemnik je gotovo sasvim neprimetan na notebook-u – viri tek 8mm od ivice kompjutera. Kao rezultat, notebook korisnici ne moraju više da brinu da će izgubiti prijemnik ili ga slučajno zakačiti. Umesto toga, zaista mogu da ga uključe u računar i zaborave na njega – VX Nano miš je uvek spreman za korišćenje.

Napredno skrolovanje i druge performanse

Da bi se maksimizirala produktivnost, VX Nano miš sadrži MicroGear™ Precision Scroll točkić, koji je Logitech predstavio prošle jeseni u Logitech® MX™ Revolution bežičnom laserskom mišu i VX Revolution™ bežičnom laserskom mišu za notebook. Kada je točkić u hiper-brzom položaju za skrolovanje, korisnici mogu da ‘lete’ kroz dugačke dokumente jednim pokretom prsta. Da bi se prebacili na precizniji, click-to-click skroling položaj, potrebno je samo da kliknu na skrol točkić. Dugmići za forward i back omogućavaju navigaciju web stranica i dokumenata bez napora, dok One-Touch™ dugme za pretraživanje omogućava korisnicima da trenutno prikažu rezultate omiljenog pretraživača. Laserski uređaj obezbeđuje laganu kontrolu kursora i precizno praćenje svih podloga, a Logitech 2.4 GHz digitalna tehnologija omogućava moćnu bežičnu konekciju.

Jednostavan i ultra-portabl dizajn

Premijum miš za sve ‘drumske ratnike’, VX Nano miš zbog svog jednostavnog i ultra portabl dizajna jednostavno staje u prateću torbicu, tašnu ili džep, dok oblik prilagođen šaci i mekan hvat pružaju izuzetnu udobnost korišćenja. Baza VX Nano miša ima vratanca iza kojih je mesto za dve AAA baterije i nano-receiver.

Cene i dostupnost

Logitech VX Nano bežični laserski miš za notebook očekuje se na tržištima SAD i u Evropi krajem avgusta, po predloženoj ceni od €69.99 (Europe).

One thought on “Miš VX Nano sa najmanjim USB prijemnikom na svetu

  1. Ilija Studen

    Ja bih se sa ovim mišem prvo poigrao. Pre neko vreme sam kupio MX Revolution da bih posle samo 15 min korišećenja skontao da mi jednostavno ne leži – točkić jeste dobar, ali je middle click stvarno zeznut, pravio je problema sa Macom čak i uz Logitech drajvere itd.

    Nadam se da su te probleme rešili u novijim modelima…

Leave a Reply