Foto · Hardware

Mobotix M12 – 3 MPix kamera sa 2 sočiva

Mobotix M12 – 3 MegaPixel eksterna kamera je idealna za dnevne i noćne aplikacije, svuda gde su promenjljivi uslovi osvetljenja.

Na sebi ima dva sočiva, infra crveni detektor pokreta, kao i ISDN BRI port i 2x Signal In/Out funkcije. Kombinacijom kolor i crno belog sočiva dobija se jedinstveni sistem za optimalnu sliku u svim uslovima. Ima ugrađen mikrofon i zvučnik za dvosmernu audio komunikaciju, kao i ISDN BRI na koji može primiti ili izvršiti telefonski poziv u slučaju alarma.

> Dve kamere u jednom kućištu (IP65)
> Mega Rezolucija na svakoj kameri 1280×960 pixela
> Kombinacija kolor-dan kamere i crno/bele-noć kamere
> Izbor široko-ugaonog 90 st.i teleskopskog 15 st. sočiva
> Pasive-Infra-Red Detektor za otkrivanje kretanja u mraku
> Interna memorija 64 MB – 8 GB / spoljašnja memorija do 1 TB
> Potrošnja 3W, moguće napajanje iz auto akumulatora

Megapixel tehnologija uz Zoom i Panning

Sa mega-rezolucijom od 3 miliona pixela (2048×1536) i true-color-imagining sistemom za vernost boja, MOBOTIX mrežne kamere postižu rezoluciju 12 x veću nego klasične analogne kamere.

Malo opterećenje propusne moći mreže

MOBOTIX patentirani MxPEG format prenosa slike i zvuka zahteva minimalni kapacitet LAN mreže i ima odgovarajuće rešenje za prenos preko WAN-a (digitalni vod, Frame Relay, iznajmljena veza). Pošto MOBOTIX kamere same otkrivaju kretanje i druge pre-programirane događaje na lokaciji, video i audio se prenose samo kada se ti događaji pojave.

Dvosmerni Audio – Voice over IP i ISDN

MOBOTIX kamere imaju ugrađen mikrofon i zvučnik za dvosmerni audio prenos koji je uslađen sa prenosom slike putem VoIP ili ISDN. Kamera može i emitovati prethodno snimljenu poruku kao upozorenje osobama ispred kamere.

Memorisanje video-audio zapisa

MOBOTIX kamere imaju integrisanu memoriju koji omogućava memorisanje događaja ili kontinualnog snimka. Za memorisanje dužih snimaka odlaganje se vrši putem IP mreže na Buffalo Terabite storage sistem dužine i nekoliko nedelja. Kao memorijski prostor može se upotrebiti i standardni PC.

Prikaz slike sa 30 kamera istovremeno sa MxControlCenter aplikacijom

MOBOTIX MxControlCenter je besplatna Windows aplikacija za istovremeni prikaz slike sa do 30 MOBOTIX kamera. Za pristup MOBOTIX kameri i prikaz prethodno snimljenih događaja dovoljan je i Internet Explorer. Kontrola pristupa sa password-om i nivoima privilegija je omogućena.

Otporna na sve vremenske uslove, bez dodatnog hlađenja i grejanja, dan i noć, uz POE

MOBOTIX kamere su namenjene za internu i eksternu upotrebu i otporne su na sve vremenske uslove od -30oC do 60oC. Ne treba im dodatno hlađenje leti ili grejanje zimi. Do kamere ide samo mrežni UTP kabl, kroz koje se kamera i napaja upotrebom Power Over Ethernet standarda.

Leave a Reply