Hardware

Mrežna oprema različitih proizvođača

Nije tajna, da je kompanija Cisco Systems “glavna“ kada su u pitanju mrežni servisi i oprema. Ipak, takva pozicija kompanije Cisco ne plaši firme koje se bave prodajom mrežne opreme koje često uspešno sarađuju i sa manjim proizvođačima. Traženje alternative za “Velike Igrače” i prodaja opreme kompanija kao što su ProCurve networking, 3Com, Nortel Networks i Extreme Networks može imati svojih prednosti.

“Mnoge kompanije traže alternative za proizvode kompanije Cisco” rekao je Ray Nelson, CTO kompanije Whippany, i dodao: “Niko ne voli kad nema izbora – to prosto frustrira. Ljudi žele promene na bolje.“

Nelson, partner kompanije Extreme Networks je rekao da kada imate mrežnu opremu u koju možete da se pouzdate, borba za potencijalne klijente sa gigantom kao što je Cisco pretstavlja pravi izazov, i dodao: ‘Kada mi klijentima nudimo alternativne platforme, mi zaista verujemo da su one najbolje rešenje za njih.’’

Nelson je naglasio da on takođe prodaje i opremu kompanije Cisco, ali da je kroz stratešku saradnju sa kompanijama Extreme i Avaya, pronašao inovativniju opremu sa boljim performansama. Consultedge nudi, takođe i rešenja kompanije Juniper Networks Inc.

Sean Johnson, business development manager u kompaniji Hayes Computer Systems, se složio da drugi proizvođači jako često nude primamljivije cene i bolje performanse. Hayes je partner kompanije Cisco, ali je i strateški partner kompanija 3Com i Nortel. “Uvek je dobro imati više opcija,” rekao je Johnson “Ja volim da imam mogućnost izbora. Ponekad kupci traže nešto novo, a ponekad ne žele ili nisu u mogućnosti da priušte usluge kompanije Cisco. Zašto bismo mi propustili priliku za sklapanje posla? Zato što ne nudimo alternativu?”

EXTREME SUMMIT X250

Summit X250 svičevi su zasnovani na revolucionarnom ExtremeXOS core-class operativnom sistemu kompanije Extreme Networks. ExtremeXOS je modularan i veoma fleksibilan operativni sistem koji nudi konstantan uptime, prilagodljivost i efikasnost po veoma pristupačnoj ceni.

Summit X250 obezbeđuje visoku pouzdanost i performanse pomoću naprednih funkcija za upravljanje saobraćajem radi podrške bezbednih mrežnih sistema koji podržavaju IP telefone, periferne i druge komponente koje koriste napajanje iz lokalne mreže, kao i desktop računare i laptopove.

Cene komponenti sličnih performansi kompanije Cisco System Catalyst su u proseku veće za 25 do 100%. Ray Nelson, CTO kompanije Whippany je rekao da kada su u pitanju proizvodi kompanije Extreme “odnos para i muzike je mnogo bolji nego u slušaju kompanije Cisco.”

Leave a Reply