Hardware

Najnovije ASUS ROG, TUF i Workstation matične ploče bazirane na Intel Z97 i H97 čipsetovima

ASUS je danas predstavio kompletnu liniju matičnih ploča baziranih na čipsetu iz Intel® serije 9 koji dolazi sa LGA 1150 soketom i podržava 4., Novu 4. i  5. generaciju Intel® Core™ procesora (Haswell, Haswell Refresh, Haswell Refresh K-series/ Devil’s Canyon). Novi modeli koji nam stižu iz Asusa, serije: Republic of Gamers (ROG), The Ultimate Force (TUF) i WS (Workstation), poseduju ekskluzivne tehnologije pomoću kojih Z97 i H97 čipseti mogu da pokažu svoj pun potencijal.

“Od svog osnivanja 1989. godine, ASUS se ponosio izvanrednim kvalitetom svojih matičnih ploča. Danas, 25 godina kasnije, taj stav nam je omogućio da izrastemo u najbolje prodavani i najviše nagrađivani brend matičnih ploča. U skladu sa informacijama koje dobijamo od današnjih korisnika kao i njihovim potrebama, sa ponosom predstavljamo našu sveobuhvatnu seriju 9 matičnih ploča, koja obuhvata ASUS ROG, TUF i WS serije matičnih ploča. Bez obzira da li vam je kompjuter potreban za rad, igru, kreiranje sadržaja, server, ili jednostavno svakodnevnu upotrebu, naše matične ploče pokrivaju svaki zadatak.,” izjavio je Džeki Su (Jackie Hsu), Korporativni potpredsednik i generalni direktor Svetske prodaje, u ASUS Open Platform Business Group.

  asus-2

ASUS matične ploče – optimalne performanse za razne korisničke potrebe

ASUS Z97 i H97 matične ploče stižu u novom fantastičnom ruhu čiji je deo i jedinstveni hladnjak, savršeno kružnog oblika, koji se nalazi na PCH čipu nove generacije a, mogu se pohvaliti i širokim izborom tehnologija koji će zadovoljiti svakog korisnika, bilo da sastavlja računar visokih performansi, moćnu alatku za igranje ili multimedijalni zabavni centar.

Alatka naziva 5-Way Optimization uz pomoć Dual Intelligent Processors 5 tehnologije optimizuje performanse vašeg računara samo jednim klikom. U odnosu na prethodnika, alat 4-Way Optimization, bogatiji je za Turbo App: mrežna i audio podešavanja u skladu sa vašim potrebama, a tu je i unapređena kontrola ventilatora, robustni overkloking, ušteda el. energije digitalno napajanje. Pored toga, ASUS matične ploče poseduju i Crystal Sound 2 i Turbo LAN, koji ukombinovani donose besprekoran zvuk i manje kočenja za bolji gejming.

asus1

Kod računara koji služe kao kućni centri zabave, ASUS HomeCloud pretvara vaš hard disk u privatni „oblak.“ Funkcija Wake on WAN omogućava korisnicima da daljinski probude i kontrolišu računar, pomoći nekog od pametnih uređaja. Takođe, korisnici mogu strimovati multimedijalne sadržaje sa računara na bilo koji uređaj. A, uz ASUS ekskluzivni NFC Express 2 i bežični punjač, vaš računar može još bolje da komunicira sa drugim uređajima.

Ultimativno gejming iskustvo uz ROG

ASUS Republic of Gamers (ROG) predstavlja nove modele gejming matičnih ploča: Maximus VII Gene mATX, Maximus VII Hero ATX i Maximus VII Ranger ATX. Sve tri ploče dolaze u poznatoj ROG kombinaciji boja, crno i crveno, izrađene su od premijum komponenti, imaju crne niklovane poklopce za procesor unapređenu šemu ploče.

Uz to, ROG je unapredio i RJ45 LAN port sa LANGuard tehnologijom; koristi naprednu signal-coupling  tehnologiju i premijum kondenzatore za poboljšanje protoka. LANGuard poseduje i ESD Guards, komponente uz čiju pomoć matične ploče iz ROG Maximus VII serije imaju do 1,3 puta bolju zaštitu od prenapona i 1.9 puta višu toleranciju na statički elektricitet u odnosu na standardne ploče. Najnovije izdanje ROG ekskluzivnog GameFirst III alata za optimizaciju mreže omogućava davanje prioriteta potrebama igre, kao i više protoka kako bi igra na mreži tekla glatko.

ROG Maximus VII Hero i Ranger stižu sa SupremeFX 2014, dok Maximus VII Gene poseduje SupremeFX Impact II diskretnu audio kartu. Ova rešenja koriste najsavremenije tehnologije izolacije za smanjenje elektromagnetne interference (EMI), premijum ELNA® audio kondenzatore i 8-kanalne pozlaćene audio output portove i proizvode čist i precizan zvuk, nanivou kvaliteta namenske zvučne kartice.

 

TUF – vrhunska pouzdanost

TUF Sabertooth Z97 Mark 1 i Gryphon Z97 Armor Edition matične ploče, dostupne u ATX i mATX formatima, dolaze u kompletu sa TUF Fortifier, Thermal Armor, i Dust Defender tehnologijama koje obezbeđuju dug vek računara u stabilnost u radu. Na ploči se nalazi novi TUF ICe mikročip koji omogućava veoma precizan monitoring temperature kao i kontrolu rada ventilatora, bez obzira da li podešavanje vršite ručno ili uz pomoć alata za optimizaciju u okviru Thermal Radar 2 interfejsa. TUF Fortifier je zapravo vrsta poklopca, pričvršćena za matičnu ploču, koja pretvara celu poleđinu ploče u odvod toplote pomoću kojeg se ona usmerava dalje od ključnih komponenti kao što su VRM i MOSFET-i.  uz to, regulaciju toplote pomažu i Thermal Armor koji optimizuje protok vazduha radi efikasnijeg hlađenja kao i Dust de-Fan tehnologija koja usmerava prašinu dalje od VRM-a.

Svi modeli TUF Z97 matičnih ploča. Uključujući i Sabertooth Z97 Mark 2 i Gryphon Z97, poseduju pouzdane TUF komponente za maksimalnu izdržljivost.
SATA Express punim kapacitetom i podrška za M.2

*Pogledatispecifikacije za više detalja

 

Priznata pouzdanost i performanse

ASUS primenjuje stroge standarde provera svih komponenti pa kada kažemo ASUS 5X zaštita, to znači da su upotrebljene najkvalitetnije komponente za izradu ploča a tu su: DIGI+ VRM, DRAM zaštita od prenapona, ESD Guards, visoko kvalitetni 5K čvrsti kondenzatori kao i I/O panel od nerđajućeg čelika. Uz sve to, sve matične ploče su potvrđeno kompatibilne sa preko 1000 različitih uređaja i prošle su više od 7000 časova rigoroznih testova izdržljivosti.

Takođe, ove ploče poseduju i najnoviji Intel® Gigabit Ethernet za brže i lakše igranje na mreži. On omogućava smanjenje opterećenja procesora kako bi se više snage prebacilo na igru, plus pruža i TCP i UDP protok. Elegantni BIOS je dodatno unapređen i sada uključuje i EZ Tuning Wizard-OC i RAID. Uz ove alate možete lako podesiti sitemske performanse plus praktičnija RAID konfiguracija za brže preuzimanje podataka i bekapovanje.

Leave a Reply