Hardware

Najuspešniji nastup kompanije Canon na sajmu IPEX 2010

Canon-ova odluka da ove godinu uzme najveći štand IPEX sajmu se isplatila. Kompanija Canon je tokom osam dana učešća na najvećem sajmu štamparske industrije IPEX 2010 potpisala kupoprodajne ugovore za više od 300 sistema štampe, što je za skoro 40 odsto više nego na prethodnom sajmu 2006. godine. Kompanija je, takođe, bila domaćin međunarodne delegacije koja je predstavljala klijente iz više od 100 zemalja. Najveći broj kupaca, više od 75 odsto, dolazi van Velike Britanije i to su klijenti iz Istočne Evrope, Francuske, Nemačke, Skandinavije i sa Bliskog istoka.

Canon digitalni uređaji imagePRESS bili su veoma popularni na ovogodišnjem sajmu a to ilustruje i podatak da je prodato više od 100 komada, većina za štampanje u boji. U odnosu na IPEX 2006, prodaja imagePRESS uređaja za štampu u boji povećana je za 35 odsto. Jedino veće interesovanje vladalo je za imageRUNNER ADVANCED serije uređaja za štampu manjih obima, bilo monohromatske ili u boji, koji su prodati u 180 primeraka. Kupci su pozitivno reagovali na njegov sveobuhvatni portfolionaprednih profesionalnih štamparskih rešenja, gde je posebnim aplikacijama prikazano kako fleksibilnost Canon tehnologija i jedinstven pristup partnerstvu mogu zaista doprineti poslovnom uspehu svakog kupca.

Veliko interesovanje posetilaca vladalo je i za Canon-ov softver Helix Production Workflow i to verziju 2.0, koja je premijerno prikazana na sajmu, što je rezultiralo značajnim brojem narudžbina. Program Essential Business Builder za poslovni razvoj i konsultantske usluge, koji je sastavni deo svakog prodatog sistema, pokazao se veoma interesantan za kupce kojima nije stalo samo do tehnoloških rešenja i koji su u tom programu videli partnera u uvođenju novih poslovnih mogućnosti.

Kompaniji Canon su se na sajmu pridružili i tehnološki partneri i korisnici koji su pokazali svoje jedinstvene primene štampe. Tako je došlo do toga da na sajmu bude naručeno, personalizovano, odštampano i završeno više od 2.000 personalizovanih kutija Lego kockica i Milka čokolade.

„Došli smo da IPEX 2010 sa velikim nadama i veliko mi je zadovoljstvo da kažem da su te nade više nego ispunjene. Naš štand je sve vreme imao veliku posećenost, a posetioci su došli iz cele Evrope da investiraju i unaprede svoje poslovanje. Premašili smo naše ciljeve i prodali više od 300 produkcijskih sistema i uređaja za manje obime štampe zajedno sa rešenjima kao što je Helix Production Workflow“, rekao je Dejvid Presket, direktor odeljenja za profesionalnu štampu u kompaniji Canon Europe.

Presket je istakao da mu je kao novoimenovanom predsedniku sajma IPEX 2014, veoma drago što je sajam bio tako uspešan za štamparsku industriju u celini i da se raduje što će imati priliku da pomogne da se taj uspeh ponovi i 2014. godine.

Leave a Reply