Gadgets · Hardware

Navigacioni Uređaj GND 003

Galeb Group je tržištu predstavio novi model GPS navigatoraGND 003, sa 4,3 inča monitorom i najnovijim softverom kompanije NavNGo – iGO 8.3 koji podržava 3D reljef i 3D prikaz zgrada.

Što se tiče samog izgleda, na prvi pogled dosta se razlikuje od svoja dva predhodnika i odaje utisak jako lepog, ukomponovanog kućišta od kvalitetne plastike. Model GND 003 dolazi u dve verzije, sa i bez bluetooth-a. Model sa bluetooth-om može da se koristi kandfree uređaj, odnosno da se poveže sa mobilnim telefonom. Tada svi odlazni i dolazni pozivi mogu se kontrolisati poreko GND 003 i preko mikrofona sa prednje strane preko koga se i vrši komunikacija.

GPS Navigator GND 003

Novina u odnosu na predhodne modele (GND 001 i GND 002) je procesorska jedinica Samsung 2443 koji radi na 400 MHz i pruža sve pogodnosti grafičkog 3D okruženja iGO 2008 u punom sjaju. Takođe, novina koja je obeležila GND 003 je USB mini konektor koji služi i za napajanje, a tu su i već standardni konektori za slušalice i kontrolu jačine tona. Sam držač uređaja je novog dizajna i jednostavne izrade, tako da ne predstavlja smetnju vozačima i lepo se uklapa u enterijer automobila.

Najveća razlika u odnosu na predhodne modele je svakako softver za navigaciju NavGo 8.3 sa mapama 22 zemlje jugoistočne evrope, koje se već uobičajeno nalaze u uređaju, a ostatak, 22 zemlje zapadne evrope se dodatno ubacuje preko SD kartice. iGo8.3 pruža 3D reljef i 3D prikaz zgrada, s tim što se potpun prikaz za sada može videti po većim gradovima Zapadne Evrope. Što se tiče Srbije, pokriveno je tek 20-30 zgrada u 3D prikazu u Beogradu.

Mape su osvežene u julu 2008. godine (ver 2008.07) u kojima najveći napredak imaju mape Bosne i Hercegovine koje su znatno kvalitetnije u odnosu na predhodnu verziju.

Novi softver nudi potpuno novi grafički interfejs kao i pregršt novih detalja u vidu putnog računara, mogučnosti snimanja više ruta istovremeno, kao i mogućnost odabira regulatno i naprednog režima rada softvera. Ono što smo već navikli da vidimo to su več standardni multimedijalni pregledači kao što je pregledač slika, MP3 player i pregled dokumenata.

Veza sa računarom je preko USB porta, pa sada PC detektuje uređaj kao disk i nije potreban više ActiveSync. Samo prebacivanje i snimanje fajlova je mnogo brže. Od ostale prateće opreme isporučuje se kućni i auto punjač, stalak sa držačem, USB kabl za povezivanje sa računarom kao i detaljno uputstvo za korišćenje softvera.

Galeb-ov navigator treće generacije po prvi put će podržavati i mape Rusije koje će se isporučivati na jednoj, posebnoj SD kartici.

Leave a Reply