Hardware · Notebook-Netbook

Netbook Asus S121

frontAsus je predstavio šminkerski S121. Iako ga ime, a posebno superluksuzni finiš ne povezuje sa Eee braćom, koristi štedljivu Intel Atom platformu

Intel Atom je štedljiv, jeftin ali i relativno spor – uprkos 1,6 GHz frekvenciji ne može se meriti sa drugim Intel procesorima. Ali sjajna prodaja netbookova naterala je Asus da predstavi i 12,1″ prenosni račuanr, koji po definiciji vise nije netbook, iako zapravo jeste.

christal

Superluksuzni finiš kućišta sa kožom i swarowski kristalima, LED osvetljenjem, te opcijom sa SSD diskom od čak 512 GB kapaciteta (ili klasičan 250 GB) svrstavaju ovaj računar u sam vrh sličnih prenosnih računara. Izbor Intel Atom procesora je zapravo izvrsna odluka: još uvek je dovoljno snažan za svakodnevni rad, pa i gledanje filmova, a znatno se manje greje, te troši manje struje.

Svi ti razlozi dovoljni su Asusu da se odrekne Intel MDF sredstava (Market Development Fund), koje Intel uskraćuje proizvođačima ukoliko naprave netbook sa više od 10″ dijagonale. Asus je najavio isporuke ovog računara krajem prvog tromesečja.

Leave a Reply