Gadgets · Hardware

Network Drive Pro 500GB

Novi model mrežnog diska Network Drive Pro donosi lakoću upotrebe eksternog diska i fleksibilnost mrežnog diska. Uz to Network Drive Pro nudi i proširivost jer poseduje 2 USB porta koje samostalno može da koristi. Sve to je moguće jer je Network Drive Pro jedan pravi mali kompjuter maskiran u eksterni drajv. Lepote i elegancije mu ne nedostaje, jer je Freecom za njega već dobio nagradu iF Product Design Award 2007. Prepoznatljiv je u svom kvalitetnom aluminijumskom kućištu sa stranicama od crne refleksivne plastike i plavim pozadinskim osvetljnjem tastera.

Tehnički gledano ovo je NAS (Network Attach Storage) uređaj sa mnoštvom naprednih mogućnosti. Podržava brz oporavak podataka preko gigabite mrežne konekcije, ima ugrađen fajl server i Web server, sistem za sinhronizaciju podataka koji funkcioniše na pritisak Sync tastera… Po tome je idealana za profesionalnu upotrebu od strane korisnika koji nisu visoko tehnički obrazovani. Za njih je Freecom pripremio asistenta za konfigurisanje koji ide korak po korak do cilja.

Uz ovaj uređaj Freecom prilaže i licenciranu kopiju softvera za bekapovanje NTI Shadow koji radi po sistemu “shadow” kopija, beležeći sitne izmene nad fajlovima, onako kako se dešavaju na nivou fajl sistema.

Kako je ovo mrežni uređaj, sva komunikacija se obavlja preko IP adrese uređaja, a ugrađeni bezbednosni mehanizam omogućava i pristup fajlovima preko Interneta.
Osim standardnih servisa, ovaj uređaj podržava Torrent klijentsku funkcionalnost, tako da se Network Drive Pro može korisiti da sa Interneta prevlači i na sebe snima torrente.
Dodatni USB portovi se mogu iskoristiti za dodavanje klasičnog USB diska (ili USB Flash drajva). Priključeni drajvovi se mogu kontrolisati kroz Network Drive Pro.  Ako vam je potrebno da učinite štampač dostupnim na mreži, i to je moguće preko ovog Freecomovog uređaja koji se lako pretvara u Print Server.

Više informacija u vezi nabave ovog uređaja možete pronaći na sajtu Direct Linka.

Leave a Reply