Foto · Hardware

Nikon S500 Silver

Ultra tanki digitalni fotoaparat modernog minimalističkog dizajna, donosi Zoom-Nikkor objektiv sa optičkom VR tehnologijom i bogat izbor naprednih funkcija osmišljenih za zadovoljstvo njegovog korišćenja.

Sa ovim laganim aparatom u ruci praktično uvek možete dobiti oštre snimke koji zadovoljavaju vaše apetite. Opseg ISO osetljivosti proširen do ekstremnih ISO 2000 (ISO50-1000 u automatskom režimu), a uvedeno je i Anti-Shake dugme sa pravom, optičkom VR funkcijom. Samo jednim pritiskom na njega se aktivira više efikasnih funkcija za stabilizaciju slike: sistem Lens shift Vibration Reduction, režim High-Sensitivity i procedura Best Shot Selector (omogućava da izaberete najbolji od deset snimaka u nizu). Kod ovog modela VR tehnologija za stabilizaciju slike automatski pomera sočivo kompenzujući vibracije i potrese aparata.

Rezultat su dobro optički izoštrene slike.
Na raspolaganju je i One Touch Portrait dugme preko koga se pozivaju funkcije Face-priority AF (automatski fokusira sliku prema licu subjekta koga portretišete), In-Camera Red-Eye Fix (otklanja efekat crvenih očiju odmah po slikanju) i D-Lighting (dinamički optimizuje ekspoziciju).

Ovaj fotoaparat omogućava snimanje video sekvenci sa zvukom pri brzini od 30 sličica u sekundi, a trajanja ograničenog samo memorijskim kapacitetom.

Sa izdašnom rezolucijom od 7.1 megapikesla, u kombinaciji sa trostrukim optičkim uvećanjem, sigurni ste da ćete imati dobar snimljeni materijal, čak i kada niste u prilici da precizno kadrirate. Jednostavno, naknadno možete iseći deo slike (kadrirati po želji) i opet će ostati sasvim dovoljno megapiksela za detalje.

Ugrađeni ekran visoke rezolucije i dijagonale 2,5 inča, a sa antirefleksivnim slojem, omogućava komforniji pregled snimaka i po sunčanom vremenu.

Nikon S500 možete pronaći kod Direct Linka po ceni od 145€+PDV.

Leave a Reply