Foto · Gadgets · Hardware

Nominacijom za 14 međunarodnih nagrada LG učvrstio lidersku poziciju u oblasti dizajna

Bluetooth zvučniku MSB-200 “red dot” nagrada “Najbolji od najboljih”

LG Electronics osvojio je ukupno 14 nagrada na dva eminentna takmičenja za industrijski dizajn – „red dot” i „iF Design Award”.

LG je u 2009–toj godini osvojio nagradu za dizajn „red dot Award” u sedam kategorija, uključujući i priznanje “Najbolji od najboljih” za (MSB-200). Ostali nagrađeni LG proizvodi su telefoni Secret (KF750) i 3G telefon-sat (GD910), mašina za pranje i sušenje veša sa četvrtastim vratima (F1314FDS2/RV1308BS), mikrotalasna pećnica sa širokom providnom prednjom pločom (UD A2), prvi aluminijumski klima uređaj na svetu i stiliski DVD plejer (DV4S).

Nosilac titule “Najbolji od najboljih” Bluetooth zvučnik je dizajniran u slobodnoj formi. Savitljiv i adaptibilan svakom uređaju, lako se konektuje na MP3 plejere i mobilne telefone putem Bluetooth konekcije. Zvučnik se može podesiti u razne pozicije, može stajati na ravnoj površini, a može se okačiti i na zid.

LG je takođe osvojio i nemačku nagradu „iF Design Award” u sedam kategorija za proizovde koji postavljaju nove standarde kao što su Renoir telefon sa kamerom od 8 MP (KC910), plazma televizori (PS80 i PS70), i frižider sa četvoro vrata (LMX25981).

“Svaki LG proizvod je dizajniran u skladu sa potrebama potrošača,” rekao je Paul Bae, direktor LG Electronics Corporate Design Centra.

Nagrada “red dot Design Award” je jedna od najvećih i najprestižnijih na svetu. Svečana ceremonija dodele nagrada će se održati 29. juna 2009. u Esenu u Nemačkoj.

Prošle godine LG je osvojio 11 nagrada na oba takmičenja. Pomenimo neke od pobednika, telefon Viewty, Venus, Voyager i LCD TV Matching Home Theater System.

Leave a Reply