Notebook-Netbook

ACER predstavlja prvi prenosni računar koje će moći da prikaže 3D sliku

Campbell Kan, ACER-ov potpredsednik, izjavio je da ACER razvija prenosni računar sa mogućnošću prikaza 3D slike a koje bi trebalo biti predstavljeno krajem septembra ove godine.

Prvi model iz serije biće opremljen ekranom veličine 15,6″ i imaće mogućnost nativnog prikaza 3D filmova kao i konverziju standardnih filmova u 3D format. Hoće li ovaj model podržavati 3D igre nije rečeno, ali novinarima DigiTimes časopisa rečeno da će u početku ipak biti potrebno nositi stereoskopske naočare kako bi se stvorio doživljaj 3D prikaza slike na ekranu.

Osim toga, predviđa se da će ovaj prenosni računar biti jedan od prvih ACER računara koji će koristiti Windows 7 operativni sistem što znači da će računar biti predstavljen tek nakon što Windows 7 bude službeno predstavljen.

Prenosni računar sa 3D prikazom slike bez upotrebe posebnih naočara je takođe u razvoj ali trenutno postoji nekoliko stvari koje treba rešiti kod razvoja hardwarea tako da za sada nema službenih informacija kada bi ovaj model mogao biti predstavljen.

Osim 3D prenosnih računara, ACER takođe planira treću generaciju Aspire One netbooka koja će biti predstavljena najkasnije početkom leta iduće godine. Iako će više detalja biti će poznato tek kasnije ove godine spomenuto je da će novi model deliti neke elemente sa MID uređajima (Mobile Internet Device) te sa Qualcomm smartbook uređajima čija je odlika mali form faktor te će posedovati 3G i imati bolje baterije koje će omogućiti još duži rad na računaru.

Leave a Reply