Notebook-Netbook

Apple iPad najcenjeniji među tablet računarima

Apple iPad je najcenjeniji među potrošačima, dok je drugo mesto na tabeli zauzela relativno nepoznata kineska kompanija Shenzhen Zenithink Technologies. Prema podacima koje je prikupila kompanija iSuppli, među korisnicima tableta najzadovoljniji su vlasnici iPada.

Na tabeli od 1 do 10, gde je 10 najviša ocena, vlasnici iPada dali su svojem uređaju prosečnu ocenu 8,8 na upit koliko je verovatno da bi ga preporučili porodici ili prijateljima, a više od 80% ih je dalo ocenu veću od 8. iSuppli takođe ističe da je 79,2% svih ispitanika bilo vlasnik originalnog iPada ili iPada 2.

Zanimljivo je da je drugo mesto na tabeli zauzela relativno nepoznata kineska kompanija Shenzhen Zenithink Technologies sa ocenama samo malo manjim od Appleovog iPada, ali u iSuppliu ističu da je reč o malom uzorku.
Na trećem mestu je Samsung sa prosječnom ocjenom 8,5, a slede Archos (8,4), Motorola (8,4) i ViewSonic (8,25).

One thought on “Apple iPad najcenjeniji među tablet računarima

  1. Baskoza

    Istrazivanje je radila firma koja se zove i Suppli, na 79% ispitanika koji su vlasnici Ipad 1 i 2. Ciljna grupa koja kupuje Ipad su ovi malo zaostali tinejdzeri, sa oslabljenim mentalnim i motorickim sposobnostima. Pogledajte malo staje izbacio Asus, Trnasformer, ja sam uzeo to i bolji je 10 puta od Ipada. Ipad se prodaje na i iskljucivo na dizajn, sto naravno prolazi kod blentavih tinejdzera. ima bar 4-5 tableta koje su duplo bolje od Ipada

Leave a Reply