Notebook-Netbook

Apple predstavio novi MacBook Air

Kompanija Apple juče je predstavila novu verziju prenosnog računara MacBook Air, na koji je prenela izgled i neka rešenja svojih izuzetno uspešnih prenosnih uređaja, tableta iPad i smat telefona  iPhone. Novi MacBook Air predstavio je čelnik Applea Steve Jobs u sedištu kompanije u kalifornijskom Cupertinu.

Kao i iPad, novi MacBook Air nema hard disk već se oslanja na SSD disk, koji je nešto skuplji, ali izdržljivija na padove ili udarce. MacBook Air takođe ima bateriju sa dužom ationomijom od  svih ranijih modela. Cena novog prenosnika kreće se od 999 do 1.599 dolara, a sve u zavisnsoti od veličine ekrana i količini prostora za čuvanje podataka. Apple je objavio da će se dodati popularni App Store, sada dostupan na iPhoneu, iPod Touchu i iPadu, na Macintosh računara, a biće dostupan za učitavanje u idućih 90 dana.

App Store će biti deo i novog Apple operativnog sistema Lion, koji se očekuje seldećeg leta. Apple je objavio da je 2009. prodao 13,7 miliona Macintosh računara, vrednih 22 milijarde dolara, te da je gotovo 50 miliona “Macova” u upotrebi širom sveta.

Leave a Reply