apple
Notebook-Netbook

Apple unapređuje MacBook Air i MacBook Pro računare novim procesorima i grafikom

Kompanija Apple® je predstavila unapređeni MacBook Air® sa najnovijim Intel Core procesorima, bržom grafikom i fleš stodž koji je do dva puta brži od prethodne generacije.* MacBook Air je vrhunski notebook računar za svaki dan, a sa novim, nižim cenama sada je pristupačniji nego ikada. Aktuelna generacija MacBook® Pro modela dijoginala ekrana 13 i 15 inča takođe je unapređena najnovijim Intel Core procesorima i moćnom zasebnom NVIDIA grafikom. Popularni Apple uređaj, AirPort Express®, redizajniran je tako da sada uključuje karakteristike koje su prethondo bile dostupne samo kod AirPort Extreme® uređaja.

“Danas smo unapredili čitavu liniju MacBook računara bržim procesorima, grafikom, memorijom, fleš storidžom i USB 3 konektivnošću”, izjavio je Filip Šiler, viši potpredsednik za globalni marketing u kompaniji Apple. “Najbolju familiju portabilnih računara na svetu učinili smo još boljom i mišljenja smo da će korisnici obožavati unapređenja performansi kako kod MacBook Air, tako i kod MacBook Pro računara.”

Dostupni u vidu modela od 11 i 13 inča, novi MacBook Air računari poseduju najnovije Core i5 i Core i7 dvojezgarne procesore i savršeni su za pretraživanje interneta, pravljenje filmova i obradu fotografija. Nova integrisana Intel HD 4000 grafika je do 60% brža i daje MacBook Air računarima puno snage za igre i video sadržaje.** MacBook Air poseduje fleš storidž koji je do četiri puta brži od tradicionalnih hard diskova koji omogućava instant-on funkcionalnost i brz pristup aplikacijama i podacima. Sada sa 4 GB brže memorije, koja se može nadograditi do 8 GB, možete sa lakoćom koristiti memorijski zahtevne aplikacije. MacBook Air takođe poseduje novu FaceTime® HD kameru koja obezbeđuje sliku u visokoj definiciji od 720p.

Model MacBook Pro računara od 13 inča poseduje najnovije Intel Core i5 ili Core i7 dvojezgarne procesore na random taktu do 2.9 GHz sa Turbo Boost ubrzanjem do 3.6 GHz. Model MacBook Pro računara od 15 inča poseduje najnovije Intel Core i7 četvorojezgarne procesore na random taktu do 2.7 GHz sa Turbo Boost ubrzanjem do 3.7 GHz i NVIDIA GeForce GT 650M zasebnom grafikom. Oba modela MacBook Pro računara mogu se konfigurisati tako da poseduju ili hard disk kapaciteta 1TB ili SSD storidž kapaciteta do 512 GB koje su dvaput brže od svojih prethodnika.

I MacBook Air i MacBook Pro poseduju Thunderbolt portove i dva USB 3.0 porta koji se jednostavno konektuju na eksterne displeje i veliki broj različitih periferija visokih performansi. Autonomija baterije dok su računari prikačeni na bežičnu mrežu kod MacBook Air modela od 13 inča i MacBook Pro modela od 13 i 15 inča iznosi oko 7 sati, dok kod MacBook Air modela od 11 inča ona iznosi oko 5h. Baetrije za Mac® prenosne računare koriste napredna hemijska jedinjena i Adaptive Charging tehnologiju koja obezbeđuje do 1000 punjenja.***

MacBook Air i MacBook Pro dolaze sa OS X® Lion operativnim sistemom. Mogućnosti unapređenja na OS X Mountain Lion bit će objavljene kad postane dostupan. Mountain Lion donosi inovative karakteristike, uključujući novu Messages aplikaciju, Notification Center, Sharing ili deljenje kroz čitav sistem, AirPlay® Mirroring funkcionalnost, Game Center aplikaciju i poboljšanu bezbednost koju donosiGatekeeper. Uz iCloud® koji je ugrađen u osnovu OS X sistema, Mountain Lion čini čuvanje i sinhronizovanje sadržaja na svim Vašim uređajima lakšim nego ikada.

Novi AirPort Express odlikuje kompletno redizajnirano kućište i nove mogućnosti za povezivanje. Simultana dvopojasna Wi-Fi konekcija po 802.11n standard omogućava korisnicima da jednostavno konstruišu mrežu koja omogućava optimalne performance i domet. AirPort Express takođe poseduje izlaz za audio za povezivanje eksternih zvučnika ili A/V risiver i koristi AirPlay za bežično strimovanje sa iTunes® servisa na Vaš Mac ili iOS uređaj. USB 2.0 port dozvoljava bežičnu komunikaciju sa štampačem preko mreže, a dodatni Ethernet port omogućava povezivanje sa drugim računarima i mrežnim uređajima. Podešavanje je ugrađeno u sam OS X i iOS i obavlja se u nekoliko jednostavnih koraka, a sa AirPort Utility 6.0 aplikacijom za OS X Lion i iOS možete pristupiti vizuelnoj mapi Vaše mreže za pregled i rekonfiguraciju uređaja.

Leave a Reply