Google Android · Notebook-Netbook

ASBIS predstavlja nove cene za Dell Streak sa 2.2 Android OS

ASBISc Enterprises PLC, vodeći distributer IT opreme u EMEA regionu, sa zadovoljstvom objavljuje da je Dell Inc.  lansirao 2.2 Android operativni sistem (Froyo) za Dell Streak. Update se može preuzeti sa DELL servera od strane potrošača direktno na uređaj.

Dell Streak 5-inčni 2.2 Android tablet je vrhunski uređaj dizajniran da obezbedi sve što je potrebno “u pokretu”. Uređaj nudi zabavu, komunikaciju putem društvenih mreža, konstantnu konektivnost i navigaciju dok je istovremeno prenosiv i praktičan. 5-inčni ekran otporan na ogrebotine idealan je za pretraživanje interneta, čitanje i slanje elektronskih poruka, gledanje filmova, preuzimanje i slušanje muzike, upload na internet, igranje igrica i još mnogo toga. 5MP kamera pruža idealne mogućnosti za pravljenje slika i videa visoke rezolucije. Ugrađen Wi-Fi bluetooth i 3G/GSM konektivnost obezbeđuju veliku brzinu za pristup informacijama koji surfovanje internetom pretvara u potpuno  novo iskustvo, interaktivnije i praktičnije.

Streak omogućava korisnicima pristup mnogobrojnim Andorid dodacima, igricama i programa sa snagom koja će obogatiti živote ljudi. Uređaj može da se koristi i kao običan mobilni telefon za glasovnu komunikaciju i slanje SMS/MMS poruka. Integrisani 1GHz procesor obezbeđuje brze multitasking performanse uz malu potrošnju energije. Ima bolju prenosivost u odnosu na laptop i praktičniji je od kolekcije gažeta. Novi operativni sistem Android 2.2 učinio je ovaj uređaj još efikasnijim.

Ovde su neke od ključnih karakteristika koje su uključene u Android 2.2 Froyo update:

 • Brži rad sistema: ovaj update softvera sadrži mnoge optimizacije za operativni sistem koje poboljšavaju performanse sistema od Eclair preko boljeg upravljanja memorijom, brže izmene aplikacija, i bržih performansi pretraživača.
 • Native Exchange podrška: uz ovu ipsravku, vaš Dell Streak će podržavati Exchange, što dozvoljava exchange administratorima  upravljanje jačim lozinkama na uređaju, uključujući numeričke i alfa-numeričke lozinke, auto discovery, remote wipe, Exchange kalendare kao i Global Address List look up za kontakte.
 • Adobe Flash 10.1 kompatibilnost: Vaš Dell Streak će sada biti kompatibilan sa Adobe Flash 10.1, što omogućava bogato internet iskustvo kroz mogućnost direktnog pokretanja flash animacija, video i igrica na vašem pretraživaču.
 • Portable Hotspot/USB Tethering: sa ovom ispravkom sada može da radi kao prenosivi WiFi hotspot, koji može da deli vašu konekciju sa 8 drugih uređaja. Alternativno, možete povezati vaš Dell Streak na vaš Windows PC putem 30Pin/USB kabla i deliti svoje podatke između 2 uređaja putem USB-a.  Dodatni drajver koji podržava USB tethering za Froyo dostupan je na support.dell.com
 • 720p video snimanje: Vaš Dell Streak sada će moći da snima filmove u pokretu u 720p visokoj rezoluciji upotrebom 5MP kamere.
 • Native Multi-Touch podrška: sa ovom ispravkom vaš Dell Streak sada će podržavati multi-touch gestikulaciju, kao što je “pinch-to-zoom”, u većem broju aplikacija uključujući i Google mape.-Mogućnost editovanja dokumenata: pored mogućnosti da vidite dokumenta, ova softverska ispravka će vam omogućiti da izmenite dokumenta na vašem Streak-u upotrebom Quick Office aplikacija.
 • Unapređen Phone Dialer User interfejs: sa novim softverom, unapredili smo izgled i rad phone dialer aplikacije. Ona će olakšati pozivanje, odgovaranje i upravljanje pozivima na vašem Dell Streak-u.
 • Podrška Live Wallpapers: jedna od najviše iščekivanih karakteristika Android v2.2 za vaš Dell Streak sada podržava Live Wallpapers i doći će preinstalirana sa nekim favoritima korisnika.
 • Šira kompatibilnost sa aplikacijama: pristup novim aplikacijama u okviru Android Marketa koje su posebno razvijene za Android v2.2 i novije uređaje.
 • Android Market Batch i automatski update: za Froyo, sada Android Marketplace poseduje opciju za ažuriranje serije na tržištu aplikacija (po prijavi) ili automatski ažurira aplikacije (bez obaveštenja).
 • Skladištenje aplikacija i proširenje memorije: za Froyo, imate opciju izbora mesta čuvanja aplikacija koje preuzimate sa Andorid Marketplace. Izaberite čuvanje na internoj ili eksternoj memoriji, što daje više mogućnosti za preuzimanje većeg broja aplikacija sa Android tržišta, a trenutno je dostupno više od 100.000 aplikacija.
 • Backup and Restore aplikacija: Vaš Dell Streak Froyo upgrade uključuje aplikacije za Backup i Restore što će omogućiti potpuni backup i restore uređaja, uključujući kontakte, pozive/poruke i podešavanja uređaja direktno na micro SD karticu.
 • Unapred instaliran Swype Keyboard: Vaš Dell Streak Froyo upgrade uključuje aplikaciju za Swype tastaturu, finger-tracing tekst metod unosa.Tražite reči ili kucajte kao na standardnoj tastaturi. Izbor je vaš.
 • Dell Stage User Interface/Launcher: Vaš Dell Streak Froyo upgrade uključuje Dell Stage UL kao glavni lanser za Android. Stage je set dodataka kao što su Home/Recent Apps, Email, Music, Gallery, Contacts, Web, Social (Facebook/Twitter) koji sadržaj postavljaju na homescreen i pomažu vam da ostanete konektovani.

ASBIS sada nudi Streak preko svojih partnera po novoj maloprodajnoj ceni od 49.990 rsd. Možete uživati u brzom i bogatijem iskustvu na Dell Streak sa Android 2.2 (Froyo) operativnim sistemom po boljoj ceni.

Leave a Reply