Notebook-Netbook

ASUS Eee Note EA-800 tablet beležnica

ASUS sa ponosom predstavlja Eee Note EA-800, modernu digitalnu beležnicu — tanak i lagan ručni tablet uređaj koji eliminiše potrebu za nošenjem glomaznih beležnica i knjiga.

Precizni touch screen koji ostaje jasan čak i pri jakom sunčevom svetlu

Eee Note je veoma jednostavno koristiti pomoću priložene olovke i mat ekrana osetljivog na dodir. Dijagonale osam inča i rezolucije 768×1024, ovaj monohromatski ekran pruža jasnu i oštru sliku čak i pri jakom sunčevom svetlu, iako nema pozadinsko osvetljenje. Svaki dodir olovke se registruje sa vrhunskom preciznošću, za šta je zaslužna osetljivost od čak 2450 DPI. Zahvaljujući tome je moguće raditi veoma brzo i bez grešaka hvatati beleške, ali i skicirati.

Obilje naprednih mogućnosti

Pored toga što predstavlja izvanrednu digitalnu beležnicu, Eee Note je takođe i izuzetan čitač elektronskih knjiga (eBook Reader). U njegovu internu memoriju kapaciteta 4 GB može se smestiti do 10.000 elektronskih knjiga. Ukoliko želite, memoriju možete dodatno proširiti korišćenjem mikro SD kartica. Mogućnost hvatanja beleški tokom čitanja, kao i širok spektar podržanih formata koji uključuje PDF i ePub, čine Eee Note univerzalnim čitačem, pogodnim i za rad i za zabavu.

Integrisana kamera rezolucije 2 megapiksela i mogućnost snimanja zvuka značajno proširuju upotrebnu vrednost, jer korisnik može informacije i beleške sačuvati u raznim oblicima. Sve ovo čini Eee Note savršenim uređajem za različite grupe korisnika, od studenata do poslovnih ljudi.

Posebnu poslasticu predstavlja podatak da Eee Note ima podršku za MP3 fajlove, što znači da možete slušati muziku i audio knjige. Ugrađeni Longman rečnik, kalkulator i aplikacija za hvatanje kratkih beleški pomažu da smanjite gužvu u svom radnom okruženju.

Ugrađeni Wi-Fi za lak i brz pristup knjigama na internetu

Iako u svojih 520 grama može smestiti celu biblioteku, sa sve vašim beleškama, Eee Note se ne zaustavlja na tome. Ugrađeni Wi-Fi vam omogućava da na brz i jednostavan način pristupite dodatnim izvorima informacija na Internetu i online prodavnicama elektronskih knjiga. Povezivanje sa PC-jem je moguće preko mikro USB porta, a sinhronizacija sa drugim računarima je olakšana podrškom za EverNote (www.evernote.com). Autonomija od čak 13,5 časova omogućava da Eee Note koristite čak i ako ste ceo dan bez punjača.

Leave a Reply