Notebook-Netbook

ASUS upotpunjuje najprodavaniju Eee liniju svojih rаčunara sa NVIDIA ION proizvodima

Novi portabilni i desktop sistemi isporučuju superiorne vizuelne performanse

ASUS, jedan od najvećih PC OEM proizvođača i pionir u segmentu netbookova, prihvatio je nagrađivanu NVIDIA® ION™ grafiku za svoju najprodavaniju “Eee”  liniju netbook-ova i nettop računara.

NVIDIA ION grafički procesor omogućava računarima niske potrošnje podršku za vrhunski HD video, igre i video montažu. ION isporučuje do 10x brže grafičke perfromanse nego drugi sistemi opremljeni sa Intel integrisanom grafikom.

Svi NVIDIA ION-bazirani računari i matične ploče iz kompanije ASUS, u potpunosti podržavaju Windows 7, što im daje mogućnost ubrzanja različitih aplikacija, a pritom rasterećuje CPU i daje mu mogućnost da upravlja drugim procesima.

Novi ASUS proizvodi uključuju:

 • ASUS Eee PC 1201N: Neverovatno brz netbook koji kombinuje NVIDIA ION grafiku sa dual-core procesorom u cilju isporučivanja superiornih multimedijalnih performansi.
 • ASUS EeeTop PC ET2002T: Stilski all-in-one računar sa 20” touchscreen-om i ugrađenim DVD-om.
 • ASUS EeeBox PC EB1012:  Najnovija verzija ASUS nettopa koji isporučuje neverovatne performanse i podršku za HD video, HDMI i uobičajeno igranje.
 • ASUS EeeBox PC EB1501:  PC sa ugrađenim DVD rezačem, 4GB memorije, wireless-om i Windows 7 Home Premium sistemom.
 • ASUS AT3N7A-I:  Mini-ITX matična ploča koja je idealna za kreiranje media centra, malog desktopa ili kućnog računara.

Jeff Fisher, viši potpredsednik GeForce i ION poslovnih jedinica u kompaniji NVIDIA, izjavio je: “ASUS je osvežio celokupnu liniju netbook-ova i nettopova koristeći naš novi NVIDIA ION GPU. Mediji visoke definicije, gejming i Windows 7 su razlozi zašto svi kupci PC-a treba da imaju poverenje u ovu tehnologiju.”

“Naši novi ION podržani Eee računari redefinisaće netbook i nettop performanse,” rekao je Jerry Shen, CEO kompanije ASUSTeK Computer Inc. “ Oni isporučuju neverovatne HD performanse koje nisu bile moguće da se prikažu korišćenjem integrisanih rešenja do danas.”

Jon Peddie, industrijski analitičar koji je specijalizovan za istraživanja na polju industrije grafičkih akceleratora, izjavio je: “ASUS je lider u računarima malih dimenzija i ovaj potez pokazuje da su svesni važnosti vrhunske grafike čak i za netbook-ove i nettopove. Ovi računari će zaokružiti ponudu Atom baziranih sistema i predstavljaju izuzetno rešenje.”

ION grafika isporučuje odličan prikaz u malim računarima niske potrošnje i nudi podršku za:

 • Sve verzije Windows XP, Vista i Windows 7 operativnih sistema
 • Vrhunski HD video uključujući podršku za 1080p i Blu-ray*
 • Glatko prikazivanje videa uz pomoć Flash Player-a 10.1
 • Povezanost digitalnim putem sa eksternim monitorom kroz HDMI
 • Popularne igre kao što su SporeThe Sims, UP i  LEGO igre
 • Hardversku akceleraciju NVIDIA® CUDA™ baziranih aplikacija kao što su vReveal, Badaboom, Arcsoft Total Media Theater i Super LoiLoscope
 • 24-bitni 8-kanalni LPCM zvuk bez kompresije kroz HDMI

Leave a Reply