Notebook-Netbook

ASUS Eee Pad nova serija tablet računara

ASUS je danas najavio četiri nova tablet računara namenjena najširem krugu korisnika — Eee Pad Slider, Eee Pad Transformer, Eee Pad MeMO i Eee Slate EP121. Novi modeli su dostupni u tri veličine ekrana, a korisnici će moći da se prema svojim potrebama opredele za Windows 7 Home Premium ili Google Android operativni sistem.

Moderno tržište zahteva tablet računare koji se mogu lako izboriti sa zahtevnom multimedijom, koja uključuje HD video, ali i igre. Pored toga, od vitalne važnosti su opcije za povezivanje, kao i kompatibilnost sa različitim standardima i programima kao što je Adobe Flash.

Ukratko, postoji potražnja za tablet uređajima koji omogućavaju jednostavno korišćenje i kreiranje raznih sadržaja, bez obzira da li je u pitanju poslovna, obrazovna ili zabavna primena. To je upravo ono što novi ASUS Eee Pad i Eee Slate računari donose, kao što je i prikazano na CES-u 2011.

ASUS Eee Pad Slider

Za korisnike koji žele najbolje od onoga što nude i tablet i tradicionalni laptop, kao stvoren je Eee Pad Slider. Ovaj uređaj, pored 10,1“ IPS ekrana osetljivog na dodir, poseduje i kliznu QWERTY tastaturu, koja omogućava udobno i brzo kucanje u svakom trenutku i na svakom mestu. Pokreće ga NVIDIA® Tegra™ 2, najnapredniji mobilni sistem koji uključuje procesor sa dva jezgra i NVIDIA® GeForce® GPU, što obezbeđuje do sada neviđeno iskustvo na mobilnim uređajima.

Eee Pad Slider poseduje dve kamere, jednu na prednjoj (1,2 MP) i jednu na zadnjoj (5 MP) strani, pa su video komunikacija i fotografisanje jednostavniji nego ikad. Uz sve to, Android® 3.0 operativni sistem omogućava lako deljenje slika sa prijateljima, bilo e-mailom, bilo preko socijalnih mreža. Intuitivni interfejs omogućava jednostavnu i potpunu kontrolu preko kapacitivnog ekrana osetljivog na dodir, što uz opcioni 3G čini Slider idealnim uređajem za mobilne profesionalce.

ASUS Eee Pad Transformer

Tanak i lagan, sa ekranom osetljivim na dodir, dijagonale 10,1“, svestrani Eee Pad Transformer je savršen izbor za korisnike koji žele da uživaju u multimediji u pokretu, ali ne žele da se odreknu jednostavnog pristupa internetu i emailu. Posebno prilagođeni korisnički interfejs omogućava lako korišćenje brojnih mogućnosti Android® 3.0 operativnog sistema, a NVIDIA® Tegra™ 2 obezbeđuje potpunu podršku za Adobe Flash, glatku reprodukciju HD videa i igranje u pokretu.

Opcioni „docking station“ pretvara Transformer u punokrvni notebook sa QWERTY tastaturom i produženom autonomijom koja traje i do 16 sati. Kao i Slider, Transformer ima prednju (1,2 MP) i zadnju (5 MP) kameru. Eee Pad Transformer donosi još jednu značajnu novinu, a to je mini-HDMI port, pomoću kog se lako može povezati sa velikim monitorom ili TV-om, i prikazati video pune HD rezolucije.

ASUS Eee Pad MeMO

Eee Pad MeMO pruža maksimalnu mobilnost uz zadržavanje visokih performansi. Sa ekranom osetljivim na dodir dijagonale 7,1“, dovoljno je mali da može stati u džep jakne, a opet dovoljno veliki za hvatanje beleški priloženom olovkom. Android® 3.0 platforma nudi veliki izbor korisnog i zabavnog softvera, a zahvaljujući Micro HDMI portu MeMo se može povezati na televizor za uživanje u punoj HD video reprodukciji.

ASUS Eee Slate EP121

Eee Slate EP121 je dizajniran za korisnike koji traže prenosiv uređaj sposoban da bez problema pokreće standardne poslovne aplikacije, paralelno sa drugim zahtevnim programima. Pokreće ga Intel® Core™ i5 procesor sa dva jezgra, a za prikaz slike je zadužen ekran sa LED pozadinskim osvetljenjem, dijagonale 12,1“, rezolucije 1280×800 piksela i ugla gledanja od čak 178 stepeni. Sve ovo čini Eee Slate EP121 savršenim uređajem za produktivan rad i multimedijalnu zabavu.

Windows® 7 Home Premium obezbeđuje punu kompatibilnost sa širokim spektrom popularnih aplikacija kojima se može upravljati na više načina. Kapacitivni ekran osetljiv na dodir trenutno reaguje na dodir prsta, olakšavajući svakodnevni rad, a priloženu olovku možete koristiti ukoliko želite precizniju kontrolu zadavanja komandi. Pored tastature na ekranu, na Eee Slate možete povezati i eksternu Bluetooth tastaturu.

Eee Slate je dostupan u varijantama sa SSD-om kapaciteta 32 GB ili 64 GB (proširivo preko SDXC), i poseduje do 4 GB DDR3 memorije. Svi modeli imaju 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 3.0, kameru (2 MP), dva USB 2.0 porta za povezivanje standardnih PC periferijskih uređaja, kao i mini-HDMI za povezivanje sa eksternim ekranima velike dijagonale.

ASUS Eee Slate EP121 je jedan od osam ASUS proizvoda koji su dobili CES 2011 nagradu za inovaciju.

Leave a Reply