Notebook-Netbook

Asus Eee Pad Slider: Izbor gejmera

Samo dve godine nakon što su se pojavili tableti, ovi gadžeti osvojili su svet, a udeo na tržištu povećava im se iz meseca u mesec. Prema mišljenjima vodećih IT stručnjaka, velika je mogućnost da tablet računari skroz potisnu netbook mašine, ako im se brzinske performanse u narednim godinama izjednače s karakteristikama prosečnih notebook računara. Hoće li tako biti – to ne znamo, ali jedan tablet koji nam dolazi iz Asusa jasno stavlja do znanja da po performansama staje rame uz rame s veoma moćnim netbookovima, a u pojedinim segmentima bude i ispred njih.

Asus Eee Pad Slider vizuelno se ne razlikuje previše od ostalih tableta na tržištu, međutim, to je samo na prvi pogled, pošto krije skrivenu QWERTY tastaturu, koju po potrebi možete izvući (otuda naziv Slider). Ovakvim potezom ASUS je korisnicima omogućio maksimalno uživanje u pokretu i komfor kakav trenutno nijedan drugi tablet ne nudi.

Srce Slidera čini platforma Nvidia Tegra 2, koja pored odličnih radnih brzina donosi i vrhunsku grafiku, po čemu je sam čip Tegra 2 i najpoznatiji. U kombinaciji s displejom rezolucije 1.280 x 800 piksela – slika izgleda poptuno prirodno, s verno reprodukovanim bojama i umerenim prelazima. To znači da je Eee Pad Slider idealan tablet i za gledanje filmova i za igranje. Na naše veliko zadovoljstvo, sve ih je više za pomenutu platformu.

Tablet poseduje gigabajt radne memorije i 16 GB fleš memorije za skladištenje podataka. Postoji i model sa 32 GB skladišnog prostora, a ako vam je i to malo, preko USB-a 2.0 povežite neki eksterni disk i uvećajte ga prema svojim potrebama. Tu je i HDMI veza za slučaj da sliku treba da pošaljete na TV ili monitor, a ako niste ljubitelj žičnih komunikacija, Slider ima Bluetooth i WiFi adaptere za bežičnu interakciju.

Ceo sistem nosi platforma Android u poslednjoj verziji (3.0), za mnoštvom vrlo korisnih aplikacija. One specifične programe i igre ponudiće vam Android market, koji je svaki dan sve posećeniji. Na kraju, naravno, nekoliko reči i o ceni, koja nije niska kada je Eee Pad Slider u pitanju, ali funkcije koje on nudi trenutno nema nijedno konkurentsko rešenje – na vama je samo da ih maksimalno iskoristite.

Leave a Reply