Notebook-Netbook

ASUS Eee Pad Slider tablični računar

Udeo koji tablet računari imaju u svetu prenosivih mašina povećava se iz dana u dan zahvaljujući sve moćnijim performansama ovih uređaja i sve većoj mogućnosti za primenu u privredi i ozbiljnim radnim okruženjima.

Međutim, kada malo detaljnije sagledamo stvari primetićemo da većina tableta liči jedan drugom i fizički i strukturno. Da budemo jasniji – svi oni imaju nešto iPad-oliko i to pomalo ume da bude iritantno. Ipak, postoje proizvođači koji po svaku cenu žele da budu različiti i inovativni, kao na primer kompanija ASUS koja je sa predstavljanjem Eee Pad Slider tableta najavila jedan potpuno novi koncept ovih gedžeta.

ASUS je Eee Pad Slider zamislio kao tablet velikih mogućnosti, što on i jeste zahvaljujući NVIDIA Tegra 2 procesoru, koji ga čini veoma moćnim multimedijalnim oružjem. Fenomenalan je izbor kako za gledanje filmova i multimediju, tako i za igranje igrica, ali realno gledano njegova primena nema granica. Raspolaže sa 1GB-om radne memorije, koja u sprezi sa pomenutim Tegra 2 procesorom čini da svaki zadatak biva obavljen za delić sekunde.

Za skladištenje podataka kupcima je na raspolaganju 16GB fleš storidža, ali u ponudi proizvođača će se naći i model sa 32GB skladišnog prostora. Tu su još i sve vrste žičnih (USB 2.0, HDMI…) i bežičnih (Bluetooth, WiFI) konekcija, kao i sjajna baterija sa kojom ovaj tablet može da ostvari do 8 radnih časova bez potrebe da se nađe na napajanju. Implementirane su i prednja i zadnja kamera, ali njihova uloga je čisto komunikacionog i zabavnog tipa.

Displej koji prati Eee Pad Slider je jedan od najboljih i tek za nijansu zaostaje za onim koji smo videli na iPad 2 tabletu. Dijagonale je 10.1 inč i operiše rezolucijom od 1280×800 piksela. Podržava multi-touch kontrole i nudi neverovatno prirodan prikaz boja. Detaljnost mu je takođe jača strana, što možemo reći i za vidljivost po dnevnom svetlu. Ali zar sve pobrojano nije već viđenokod mnogo tabličnih računara? Jeste! Međutim, Eee Pad Slider krije nešto ispod prstiju – izdovojenu QWERTY tastaturu, koju u zavisnosti od potreba možete pozvatikad god poželite. Ona ga u neku ruku čini i malim netbook računarom pogodnim za brzo kuckanje tekstove i lako surfovanje internetom.

Eee Pad Slider ASUS isporučuje sa poslednjom verzijom Android platforme koja sa sobom donosi i sve prateće programe, a ono što nedostaje možete naći na Android Market-u. Cena mu nije mala to stoji, ali je svakako posebno rešenje koje u ovom momentu nema konkurenta, pa ako želite da budete posebni, onda to mora i da platite.

Cena (sa PDV-om): oko 50.000,00 dinara
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

Leave a Reply