Notebook-Netbook

Asus Eee PC 1001PX

Popularni Eee PC™ netbook sa karakterističnim dizajnom zbog kojeg ga zovu i “morska školjka” (seashell) i tankoj prednjoj ivici koja ne žulja naslonjene dlanove pri radu.

Uživajte u visokom stepenu mobilnosti koristeći Wi-Fi kompatibilnu mrežu (b/g), radeći sa pristojnom, ergonomski optimizovanom tastaturom, gledajući ekran sjajne završnice sa dijagonalom od 25,4 cm. Njegova TFT matrica broji 1024 piksela po horizontali i 600 piksela po vertikali, što predstavlja pristojan ekranski prostor za udobno surfovanje Internetom, e-mail, tekstualne procesore i tabelarne kalkulatore.
Ovaj Eee PC™ poseduje klasičan hard disk za prenosne računare.

Za adekvatnu mobilnost osim univerzalne povezivosti, važni su i trajanje baterije (autonomija), dimenzije i masa. Eee PC je težak samo 1,27kg, a manji je od A4 sveske i prethodnih modela Eee PC-a. Zahvaljujući maloj potrošnji Intel Atom procesora tokom uobičajenog rada, sa Eee PC™ možete bez prestanka raditi i do 11 sati.

Pošto pored mikrofona ima i Web kameru, pogodan je i za video konferencije, a računar se može nabaviti u Direct linku po cenio od oko 320 evra bez PDV-a.

Leave a Reply