Notebook-Netbook

Asus Eee PC proglašen evropskim netbookom 2009–2010

Prominentna organizacija EISA zaključila da je Eee PC™ 1008HA Seashell “Najbolji izbor” za korisnike koji traže “Najmoćniji” i “Najstilizovaniji” netbuk

EISA (European Imaging and Sound Association – Evropska asocijacija slike i zvuka) dodelila je ASUS-ovom Eee PC™ 1008HA Seashell nagradu “Evropski netbuk 2009-2010”, nagrađujući njegov tanak profil, malu težinu, veliki ekran, impresivnu procesorsku snagu i efikasnu povezivost.

Prominentna EISA istakla je da je Eee PC™ 1008HA Seashell “veoma lagan za prenošenje”, “ime jedan od najvećih ekrana sa LED osvetljenjem u klasi”, i da ga “pokreće Intel Atom N280 procesor, najbolji u ovom segmentu” – zaključujući superiornost forme, funkcionalnosti i dizajna ovog netbuka. “Ako želite najmoćniji ali i estetski najlepši netbuk, ASUS Eee PC 1008HA Seashell je najbolji izbor”. Celokupna objava može se videti na www.eisa.eu/awards/mobile.

“Kada smo počinjali sa dizajniranjem Eee PC™ 1008HA Seashella, želeli smo da napravimo nešto što će ispunjavati visoke kriterijume kako u estetskom, tako i u funkcionalnom pogledu”, rekao je Samson Hu, podpredsednik ASUS-ove Eee Business jedinice, System Business Group. “Hteli smo da ga opremimo najboljim mogućnostima, ali smo morali razmišljati i o sveukupnoj formi ovog uređaja. Mislim da smo postigli savršeni balans sa Eee PC™ 1008HA Seashell – sve na njemu je na svom mestu i sve savršeno ima smisla. Prijem EISA-ine nagrade dodatno nas je ubedio da smo na pravom kursu.”

Godišnje EISA Awards nagrade jedne su od evropskih najprestižnijih događaja na polju elektronike. Asocijacija EISA obuhvata pedeset stručnih časopisa u devetnaest evropskih zemalja, a EISA nagrade odaju počast novim uređajima koji “spajaju najnapredniju tehnologiju, najpoželjnije mogućnosti, najultimativniji dizajn, najskladniju ergonomiju i, naravno, najbolji odnos performansi i cene”. EISA Awards nagrade su značajne i po potpunom odsustvu uticaja kompanija, i poznate su po svojoj rigoroznosti i fer dodeli nagrada. Proizvode nagrađuju isključivo urednici časopisa koji su članice EISA.

Leave a Reply