Notebook-Netbook

ASUS G51J 3D

Laptop koji prikazuje 3D igre, filmove, fotografije…

Uz 3D filmove koji sada osvajaju bioskopske dvorane, vreme je da se i vaša kućna zabava preseli u novu dimenziju. ASUS-ov novi laptop G51J 3D nudi 3D prikaz u punoj rezoluciji, čime će igre naprosto iskakati iz ekrana. Ovo je prvi NVIDIA® 3D Vision laptop koji nudi 3D prikaz u punoj rezoluciji, pa će filmovi, igre i fotografije oživeti i van ekrana, i to uz neverovatno jasan i realističan prikaz. Zahvaljujući novoj inovativnoj 3D tehnologiji koja obezbeđuje zaranjanje u neverovatni virtuelni svet igara, termin 3D igranje sada  dobija potpuno novo značenje.

Svi 3D, to jest stereoskopski ekrani, stvaraju iluziju dubine na dvodimenzionalnoj slici imitirajući način na koji funkcionišu naše oči – spajajući dve slike iste scene, uhvaćene iz neznatno drugačijih uglova.  ASUS G51J 3D prikazuje svaku sliku naizmenično, koristeći ekran koji se osvežava 120 puta u sekundi. Naočare sa LCD sočivima “trepere” sinhrono sa ekranom, pa jedno oko u trenutku vidi samo jednu sliku. Rezultat je 3D prikaz pune rezolucije “sa visokim osvežavanjem” koji se može gledati iz bilo kog ugla.

Ljudi vide u stereo tehnici jer su naše oči razmaknute, pa svako oko istu scenu vidi iz drugačijeg ugla. Potom se ove slike stapaju u mozgu koji stvara savršen 3D prikaz. Iako se 3D ekrani oslanjaju na isti princip, spajanje slika vrši se na drugačiji način.

Leave a Reply