Notebook-Netbook

Asus N50Vc

ASUS N50Vc je pripadnik vrhunske serije za mobilno računarstvo, prelepo dizajniran u toplim tonovima bakarne i braon boje u predelu oko tastature i na odmorištu za dlanove. Poklopac i okvir ekrana su tamno sive i crne boje, sa diskretnim grafičkim paternom.

Kod njega se po prvi put može videti nova ultra niskoprofilna tastatura sa numeričkim segmentom, novi touchpad u boji notebooka sa glatkim niklovanim tasterima i novi par Altec Lansing zvučnika. Može se pohvaliti skladnim industrijskim dizajnom sa oblim ivicama, teksturisanim površinama (dubinski implementiranim) i sjajnim detaljima. Poseduje mnoštvo multimedijalnih mogućnosti, pored širokog ekrana i DVD-RW uređaja, dobre Altec Lansing zvučnike, univrzalni čitač memorijskih kartica, Web kameru i mikrofon.

Površina poklopca ekrana i prostor odmorišta za dlanove su proizvedeni tehnologijom ASUS In-Mold Roller (IMR), tako da je grafički uzorak ispod završnog sloja, te je notebook otporniji na ogrebotine, a grafika se neće “izlizati”.

N serija notebook računara iz ASUS-a poseduje Super Hybrid Engine (SHE) kombinaciju Power4 Gear Hybrid aplikacije Energy Processing Unit-a (EPU). Power4 Gear Hybrid omogućava da se struja troši samo onoliko koliko je neophodno za obavljanje određenog zadatka, dok EPU pouzdano detektuje korisnikove potrebe u pogledu napajanja i prilagođava potrošnju komponenata, sve sa ciljem da se obezbedi veća autonomija sa standardnim baterijama.
Ova nova serija je specifična i po tome što nema klasične tastere za dodatne multimedijalne funkcionalnosti.

Primenjeni su (kondenzatorski) senzorski tasteri (One-Touch Multimedia Access) sa pozadinskim osvetljenjem. Na kraju, ovaj notebook poseduje i jonizator vazduha koji pomaže da se eliminišu alergeni iz vazduha, a uzgred poboljšava protok vazduha, jer se prašina ne taloži unutar notebooka.

Leave a Reply