Notebook-Netbook

Asus Padfone 2 premijerno u Milanu

Manje od godinu dana nakon evropske premijere prve verzije Padfone-a Asus je rešio da publici predstavi i njegovog naslednika koji donosi izvesne konceptualne promene, ali i značajno naprednije hardverske karakteristike. Za promociju Padfone-a 2 odbaran je Milano gde su svetski mediji 16. oktobra imali priliku da se detaljno upoznaju sa novajlijom na mobilnom tržištu.

PadFone 2 kao i prethodnik, kombinuje funkcionalnost smartphone-a koji ubacivanjem u PadFone kućište postaje tablet. Smartphone poseduje ekran dijagonale 4,7 inča rezolucije 720p, dok tablet, kao i prethodni model, poseduje ekran dijagonale 10,1 inča rezolucije 1280×800 piksela. Ukupna masa uređaja (smartphone + tablet) iznosi 649 grama, što je znatno manje od 854 grama, koliko je težio prethodnik.

Da pomenemo i da je ekran telefona opremljen odličnim Super IPS+ panelom kojeg štiti na grebanje otporno novo Corning Fit staklo. Kamera telefona omogućava snimanje fotografija veličine 13 mega piksela, uz istovremeno snimanje videa u 1080p rezoluciji. Opremljen je i SuperNote aplikacijom koja omogućava prepoznavanje i digitalizaciju rukom pisanog teksta uz podršku za više jezika.

Padfone 2 bi trebalo da se pojavi u prodaji u Evropi do kraja decembra, ali za sada se ne zna kada će stići u našu zemlju – na spisku od naših suseda navedeni su samo Mađarska i Rumunija. Za ostale zemlje datum lansiranja će kasnije biti objavljen, a mi se nadamo da na Padfone 2 nećemo previše čekati, s obzirom da je reč o zaista odličnom uređaju.

Leave a Reply