Notebook-Netbook

ASUS predstavlja G74Sx laptop za igrače

ASUS je predstavio ROG G74Sx laptop za igrače, četvrtu generaciju popularne i moćne G serije. Zahvaljujući Intel® Core™ i7 procesoru druge generacije i NVIDIA® GTX 560M grafičkoj karti sa čak 3 GB GDDR5 video memorije, G74Sx je najbrži igrački laptop na tržištu. Nizu impresivnih komponenti treba dodati i do 16 GB DDR3 radne memorije, a sve to omogućava ASUS G74Sx laptopu da obara rekorde u 3DMark11 i 3DMark Vantage test programima. Sa podrškom za DirectX®11 G74Sx pruža spektakularne igračke i multimedijalne efekte, a sve to u elegantnom i mobilnom pakovanju.

Realistični 3D video i audio

ROG G74Sx poseduje vrhunske komponente koje omogućavaju kreiranje i uživanje u 3D sadržajima. Podržava NVIDIA® 3D Vision™ i 3DTV Play™, tako da korisnici mogu doživeti pravo 3D iskustvo na G74Sx laptopu ali i na 3D HD TV-u. Creative EAX Advanced HD 5.0 obezbeđuje impresivno i realistično zvučno okruženje, za potpuniji 3D doživljaj.

Unapređen dizajn za lakšu nadogradnju

G74Sx dizajnerski liči na prethodnike, ali se odlikuje unapređenjima koja korisnicima omogućavaju lakšu nadogradnju. Tastatura pod nagibom od 5 stepeni i oslonac za dlanove prijatan na dodir su i dalje tu, a unapređenja su vidljiva već na prvi pogled. Numerički deo i kursorski tasteri su jasno izdvojeni, a Shift taster povećan, što su poboljšanja koja olakšavaju svakodnevni rad, ali i igranje. Otvori za ventilaciju i sistem za hlađenje su takođe unapređeni, a novo „Dual Intelligent Fans“ rešenje nezavisno hladi CPU i GPU. U trenucima kada je CPU više opterećen, GPU ventilator se automatski prebacuje da pomogne hlađenju procesora. Sistem slično funkcioniše i kada je GPU opterećeniji, obezbeđujući optimalno hlađenje laptopa. Rezultat ovih unapređenja su smanjena buka i vrhunsko hlađenje, što omogućava igračima da se fokusiraju na igru.

Potpuno nova karakteristika je „Easy Upgrade Cover“ koji omogućava korisnicima da pomoću novčića uklone poklopac sa donje strane i lako i brzo pristupe memoriji i hard disku. „Easy Upgrade Cover“ posebno dobija na značaju prilikom nadogradnje, naročito kada se uzme u obzir da ASUS G74Sx ima mesta za dva hard diska, a podržava čak do 16 GB memorije.

 

Leave a Reply